ΑΘΗΝΑ
17:00
|
07.05.2024
Τόνισε ότι «μετά από απίστευτες παλινωδίες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ημίμετρα, που δεν μπορούν να προστατεύσουν τον πληθυσμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρισκόμαστε ενώπιον μίας υγειονομικής τραγωδίας και η διαχείριση της κυβέρνησης είναι άθλια» δήλωσε σήμερα η πρώην υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Ήταν γνωστό ότι βρισκόμασταν ενώπιον ενός πέμπτου κύματος, οι επιστήμονες προειδοποιούσαν εδώ και καιρό, αλλά η κυβέρνηση ειρωνευόταν και έκανε ότι δεν ακούει» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «μετά από απίστευτες παλινωδίες ανακοίνωσε ημίμετρα, που δεν μπορούν να προστατεύσουν τον πληθυσμό, χωρίς να παρέχει ούτε τη στοιχειώδη οικονομική στήριξη στον κλάδο της εστίασης και στους εργαζόμενους που πλήττονται».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός τόνισε ότι «υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν μέτρα στήριξης, και σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, και σε ό,τι αφορά τα όρια που τίθενται από την ΕΕ».

Τόνισε πως το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι σε αναστολή και για το 2022 ενώ και το ειδικό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις παρατάθηκε ως το καλοκαίρι του 2022. Επισήμανε πως ο προϋπολογισμός βασίστηκε στην παραδοχή ότι αρχές του 2022 τελειώνουμε με την πανδημία και με τις οικονομικές της συνέπειες». Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν προχωρά στη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας, κρατά καθηλωμένο χωρίς ουσιαστική αύξηση τον κατώτατο μισθό, κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και την προστασία από τις απολύσεις, έφερε απλήρωτες υπερωρίες και αδήλωτη υπερεργασία, έκοψε από τους συνταξιούχους 900 εκατ. της 13ης σύνταξης και δίνει ένα μέρισμα κοροϊδία σε ελαχίστους».

Κατήγγειλε, παράλληλα, ότι «η ΝΔ αρνείται τι προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία -με αραίωση των τμημάτων- ώστε να μην είναι εστίες υπερμετάδοσης».

Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν πρέπει να δοθεί άλλος χρόνος σε αυτή την κυβέρνηση» καλώντας την κοινωνία να αυτοπροστατευθεί και να τηρεί σοβαρά τα μέτρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα