ΑΘΗΝΑ
10:39
|
23.09.2023
Περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι του κλάδου της βιομηχανίας της Φινλανδίας σχεδιάζουν να κατέβουν σε απεργία τον Ιανουάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι του κλάδου της βιομηχανίας της Φινλανδίας σχεδιάζουν να κατέβουν σε απεργία τον Ιανουάριο, διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς

Όπως ανέφεραν σήμερα τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενδεχόμενη κινητοποίηση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο μονάδων εξόρυξης, μετάλλων και τεχνολογίας.

Εργοδοτικές οργανώσεις του βιομηχανικού κλάδου της Φινλανδίας υποστηρίζουν ότι οι υψηλότερες αμοιβές θα απειλήσουν την ανταγωνιστικότητα, ενώ τα συνδικάτα απαντούν ότι η εργοδοτική πρόταση για τους μισθούς θα επιδεινώσει το επίπεδο της διαβίωσης των εργαζομένων.

Η δεκαήμερη απεργία που σχεδιάζεται να ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου θα επηρεάσει τις δραστηριότητες 200 και πλέον επιχειρήσεων στη Φινλανδία, μεταξύ άλλων των Nokia, Kone, Metso Outotec και Outokumpu.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις θα συναντηθούν με την Εθνική Υπηρεσία Συνδιαλλαγής της Φινλανδίας την 4η Ιανουαρίου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα της αύξησης των μισθών, στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 68χρονος στην παραλία Ασπροβάλτας

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Κόστα Ρίκα: Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών «σπάει» κάθε ρεκόρ

Το μεταναστευτικό Βατερλώ της Μελόνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα