ΑΘΗΝΑ
14:45
|
18.04.2024
Περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι του κλάδου της βιομηχανίας της Φινλανδίας σχεδιάζουν να κατέβουν σε απεργία τον Ιανουάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι του κλάδου της βιομηχανίας της Φινλανδίας σχεδιάζουν να κατέβουν σε απεργία τον Ιανουάριο, διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς

Όπως ανέφεραν σήμερα τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενδεχόμενη κινητοποίηση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο μονάδων εξόρυξης, μετάλλων και τεχνολογίας.

Εργοδοτικές οργανώσεις του βιομηχανικού κλάδου της Φινλανδίας υποστηρίζουν ότι οι υψηλότερες αμοιβές θα απειλήσουν την ανταγωνιστικότητα, ενώ τα συνδικάτα απαντούν ότι η εργοδοτική πρόταση για τους μισθούς θα επιδεινώσει το επίπεδο της διαβίωσης των εργαζομένων.

Η δεκαήμερη απεργία που σχεδιάζεται να ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου θα επηρεάσει τις δραστηριότητες 200 και πλέον επιχειρήσεων στη Φινλανδία, μεταξύ άλλων των Nokia, Kone, Metso Outotec και Outokumpu.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις θα συναντηθούν με την Εθνική Υπηρεσία Συνδιαλλαγής της Φινλανδίας την 4η Ιανουαρίου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα της αύξησης των μισθών, στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα