ΑΘΗΝΑ
12:23
|
17.05.2024
Ρεκόρ 208.000 κρουσμάτων την Τετάρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική στο Παρίσι από αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, καθώς η χώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον.

Η Γαλλία οδηγεί, αυτή τη στιγμή, την κούρσα της πανδημίας στη Ευρώπη με ρεκόρ 208.000 νέων κρουσμάτων να επιβεβαιώνεται χθες, σπάζοντας το ρεκόρ της Τρίτης με 180.000 κρούσματα. 

«Δεν θα το αποκαλούσα πλέον κύμα της Όμικρον, αλλά παλιρροϊκό κύμα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν και συμπλήρωσε ότι με τον τρέχοντα ρυθμό, δύο άτομα στη Γαλλία βγαίνουν θετικά στον Covid-19 κάθε δευτερόλεπτο, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ανησυχητική. 

Η επιβολή μάσκας στους εξωτερικούς χώρους θα ισχύει από αύριο, Παρασκευή, για  όλους τους άνω των 11 ετών εκτός από όσους βρίσκονται μέσα σε οχήματα, ποδηλάτες, χρήστες δίτροχων και όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Παρισιού.

Πέρα από τη Γαλλία, αριθμοί ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη στη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, ενώ ο μέσος αριθμός καθημερινών κρουσμάτων Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε το ρεκόρ των 265.000, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο John Hopkins. Το προηγούμενο ρεκόρ των ΗΠΑ ήταν 250.000 κρούσματα την ημέρα, που καταμετρήθηκαν στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα