ΑΘΗΝΑ
04:32
|
25.04.2024
Σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα και μηχανοκίνητη πορεία καλούν φορείς των Χανίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επί ποδός κινητοποιήσεων σήμερα οι Χανιώτες, καθώς στη ναυτική βάση της Σουδας αναμένεται να καταπλεύσει το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman το οποίο παραμένει στη Μεσόγειο με εντολή του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου «Ο υπουργός Άμυνας διέταξε την αεροναυτική δύναμη του USS Harry Truman να παραμείνει στη ζώνη επιχειρήσεων της ευρωπαϊκής διοίκησης (EUCOM) αντί να μεταβεί στη ζώνη επιχειρήσεων της κεντρικής διοίκησης (CENTCOM), όπως προβλεπόταν». Η αλλαγή αυτή σχεδίων «αντανακλά την ανάγκη για συνεχή παρουσία στην Ευρώπη». «Είναι απαραίτητη για να επαναβεβαιώσουμε στους συμμάχους μας και τους εταίρους μας τη δέσμευσή μας στη συλλογική μας ασφάλεια», συμπλήρωσε, με όλα τα μυαλά να οδηγούνται στην κρίση στην Ουκρανία, παρόλο που κανείς δεν μιλάει ανοιχτά γι’ αυτό.

Συγκέντρωση στα Χανιά το απόγευμα

Σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μηχανοκίνητη πορεία καλούν η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, η Πρωτοβουλία Αντίστασης και άλλοι φορείς και συλλογικότητες.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόλπος της Σούδας μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών. Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η επέκταση των εγκαταστάσεων στην ναυτική βάση, επιτρέποντας τη στάθμευση, διεκπεραίωση και υποστήριξη ακόμα περισσότερων μονάδων και μέσων τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση προχωρούν και την χρηματοδότηση μεγάλης τριώροφης εγκατάστασης, που θα στεγάσει το νέο Κέντρο Επικοινωνιών του Ναυτικού των ΗΠΑ. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τον λαό των Χανίων καθώς βλέπει τον τόπο του να μετατρέπετε σε ορμητήριο φονιάδων, αλλά ταυτόχρονα να μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι, αφού τέτοιες εγκαταστάσεις είναι στοχοποιημένες από τους δηλωμένους εχθρούς του ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Κίνα» αναφέρει μεταξύ άλλων η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της.

«Την ίδια στιγμή που τα κυβερνητικά στελέχη διατρανώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση για την Υγεία, την Παιδεία, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από το κύμα ακρίβειας, δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες. Οι δαπάνες αυτές καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας , αντίθετα εναρμονίζονται με ΝΑΤΟϊκές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, ακόμα και με αποστολή στρατευμάτων εκτός συνόρων, όπως είναι η πρόσφατη αποστολή πυροβολαρχίας «Patriot» στην Σαουδική Αραβία» επισημαίνει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ.

«Συνολικά  η  εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ μεγαλώνει συνεχώς. Η υπογραφή των  νέων στρατιωτικών συμφωνιών με ΗΠΑ και Γαλλία, η συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι το Σαχέλ της Αφρικής  και  φυσικά το  άπλωμα των αμερικάνικων βάσεων από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα  φανερώνουν ότι όλη η χώρα είναι στη διάθεση των φονιάδων των λαών !Και από δίπλα οι θηριώδεις δαπάνες για τις πολεμικές αγορές από τους ”προστάτες μας ”την ίδια ώρα που λαός πρέπει να μάθει να ζει χωρίς νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας και χωρίς ρεύμα και πετρέλαιο στη καρδιά του χειμώνα…» αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Και συμπηρώνει: «Η πολιτική της υποτέλειας και των τυχοδιωκτισμών, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, και υπηρέτησε με συνέπεια  και ο ΣΥΡΙΖΑ,  μετατρέπει τη  χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης  με το πιο απροκάλυπτο πλέον τρόπο .Η ντόπια αστική τάξη σε ένα γεωπολιτικά  εύφλεκτο τοπίο, αναζητεί ρόλους στα πλαίσια της εξάρτησης και  ευελπιστεί  στην εύνοια των προστατών της  απέναντι στην αστική τάξη της Τουρκίας  .Για αυτό  και κοψομεσιάζονται να καλωσορίσουν  τα πλοία του θανάτου  των ιμπεριαλιστών»

Με πληροφορίες από 902.gr, Αγώνα της Κρήτης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα