ΑΘΗΝΑ
17:21
|
17.05.2024
Η συγκέντρωση στα Χανιά έγινε την ίδια ώρα που το ΔΣ του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου πήγε για τον ίδιο ακριβώς λόγο στο Υπουργείο Εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου παραρτήματος Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Χανίων, ενάντια στα  νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας και πλήττουν για ακόμα μια φορά τον κλάδο. Ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο την Παρασκευή.

Η συγκέντρωση στα Χανιά πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι ενώ αντιπρόσωποι των μουσικών είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στον οποίο επιδόθηκε ψήφισμα/διαμαρτυρία.

Μεταξύ των άλλων πάγιων αιτημάτων, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική στήριξη του μουσικού κλάδου άμεσα και χωρίς τις χαρακτηριστικές αργοπορίες του παρελθόντος.

«Οι μουσικοί των Χανιών, της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας είναι οι μόνοι που έχουν μπει σε ολικό λοκντάουν και πάλι. Είναι απαραίτητο να στηριχθούν άμεσα καθώς ως γνωστόν οι γιορτινές μέρες Χριστουγέννων Πρωτοχρονιάς είναι οι σημαντικότερες μέρες του κλάδου και σχεδόν το σύνολο των μουσικών στηρίζει σε αυτές το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών απολαβών τους ετησίως», αναφέρει ο σύλλογος.

Όπως σημειώνει ο σύλλογος, «με το καθολικό λοκντάουν της μουσικής που κατ’ επανάληψη έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, οδηγούνται οικογένειες στην οικονομική ανέχεια. Είναι σημαντικότατο το κράτος να ενεργοποιηθεί άμεσα μέσω των αναστολών, και των Αποζημιώσεων Ειδικού Σκοπού, και όχι μετά από δύο ή τρεις μήνες, όπως έχει γίνει όλες τις προηγούμενες φορές».

Η συγκέντρωση στα Χανιά έγινε ακριβώς την ίδια ώρα που και το ΔΣ του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στην Αθήνα πήγε για τον ίδιο ακριβώς λόγο στο Υπουργείο Εργασίας. Θα ακολουθήσει την Παρασκευή συγκέντρωση και στο Ηράκλειο από το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίλιον: Η μητέρα επέστρεψε τα τέσσερα παιδιά της στη δομή

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Πέρασε ψήφισμα κατά της προέδρου του Κολούμπια για την καταστολή των κινητοποιήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19 Μαΐου λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα