ΑΘΗΝΑ
18:46
|
11.05.2024
Πώς θα γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου – Τι ισχύει για εστίαση και διασκέδαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεβεγιόν σήμερα υπό τη σκιά της υπερ-μεταδοτικής παραλλαγής «Όμικρον», η οποία εξαπλώνεται ραγδαία, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο των νέων διαγνώσεων. Πλήθος κόσμος καθημερινά συρρέει σε φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα για rapid και μοριακά τεστ ενώ η κυβέρνηση ζητεί  τήρηση των νέων μέτρων στην εστίαση και διασκέδαση.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από χθες Πέμπτη:

-Η λειτουργία των καταστημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31.12.2021) είναι έως τις 02:00.

-Απαγορεύεται η μουσική.

-Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι. Απαγορεύονται οι όρθιοι.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, από το προσωπικό του καταστήματος, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος.

-Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).

Με στόχο να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι, ακόμη και με πληρωμή, απαγορεύονται τα οργανωμένα πάρτι σε ιδιωτικούς ή και δημόσιους χώρους.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν οι επιστήμονες στις ενδοοικογενειακές και κοινωνικές μας επαφές, για λόγους αποφυγής της περαιτέρω διασποράς του ιού. Προτείνουν οι συγκεντρώσεις να είναι μικρού μεγέθους, να αποφεύγουμε άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης, μην αψηφούμε τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος (καταρροή, πονοκέφαλο, κόπωση, φτέρνισμα, πονόλαιμο) και ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό, διενέργεια αντιγονικού τεστ. Μάλιστα, τα νεαρά άτομα θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικά και να αποφεύγουν να συναναστρέφονται με ευάλωτους συγγενείς τους.

Επιπλέον προτείνεται:

-Αποφυγή συμμετοχής σε συναντήσεις με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης COVID-19 ανεξαρτήτως εργαστηριακής επιβεβαίωσης (rapid test, PCR test) ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

-Συναντήσεις όσο το δυνατόν περιορισμένων ομάδων ατόμων (social bubbles) κατά τη διάρκεια των εορτών.

-Εάν είναι απαραίτητη η συνεύρεση με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, συστήνεται οι «επισκέπτες» να έχουν εκ των προτέρων προβεί προληπτικά σε αυτοέλεγχο νόσησης (self test), ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στα ευπαθή άτομα.

-Σε όλες τις συναθροίσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα μέτρα φυσικής απόστασης, χρήσης μάσκας, υγιεινής χεριών, αναπνευστικής υγιεινής, μειωμένης παραμονής σε κλειστούς χώρους και επαρκούς και συστηματικού αερισμού του χώρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Αφγανιστάν: 153 νεκροί από πλημμύρες

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 17 Μαΐου

Βραυρώνα: Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται οι γονείς του βρέφους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα