ΑΘΗΝΑ
02:28
|
25.04.2024
Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει την εργοδοσία πως απαίτησε από εργαζόμενη θετική στον κορονοϊό να πάει για δουλειά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά». Αυτό το μήνυμα στάλθηκε με sms από προϊστάμενο σε μία υπάλληλο υποκαταστήματος των Public στον Άγιο Δημήτριο, όταν ενημέρωσε πως παρουσίαζε συμπτώματα και τελικά βρέθηκε θετική σε covid. Αργότερα βρέθηκε θετικό και το μισό σχεδόν προσωπικό του καταστήματος.

Αν μη τι άλλο, η στάση του προϊσταμένου δεν είναι περιστασιακή. Αντανακλά τις γενικότερες οδηγίες που έχουν δοθεί από τη διοίκηση της αλυσίδας των πολυκαταστημάτων Public φανερώνοντας πως τα κέρδη είναι υπεράνω της υγείας και της ασφάλειας του προσωπικού.

Η απαίτηση του προϊσταμένου αντανακλά τις γενικότερες άσχημες και πιεστικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν τόσο στα καταστήματα Public όσο και σε εκείνα της αλυσίδας Media Markt.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στα Public με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, άνθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές ανελίσσονται γρήγορα στην ιεραρχία της εταιρείας και η διοίκηση της εταιρείας κάνει τα στραβά μάτια στις αυθαιρεσίες τους.

Η κορφή του παγόβουνου

Το σωματείο μεταξύ άλλων επισημαίνει:

Τα πρόσφατα γεγονότα όμως στο κατάστημα του Αγ. Δημητρίου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα είναι δεκάδες και προφανώς για αυτό φταίει η εξουθένωσή μας, με τα 10ωρα και 11ωρα που δουλεύουμε για να καλύψουμε ελλείψεις προσωπικού που είναι γνωστές εδώ και μήνες ή πολύ χειρότερα που δημιουργήθηκαν λόγω νόσησης από Covid. (Η γραφική ενίσχυση με εποχιακούς/πιόνια και πρώην εργαζομένους/ες που έχουν παραιτηθεί και έρχονται για 3 μέρες για Black Friday και μετά ξανάρχονται τα Χριστούγεννα για 2-3 εβδομάδες είναι στάχτη στα μάτια μας.)

Φταίει η μεταφορά εργαζομένων από το ένα κατάστημα στο άλλο ειδικά όταν δεν έχουν ενημερωθεί καν, ότι αναπληρώνουν νοσήσαντες.

Φταίει το πάστωμα υπεράριθμων εργαζομένων μέσα στις ήδη ξέχειλες από εμπορεύματα αποθήκες web για την ταχύτερη εξυπηρέτηση παραγγελιών.

Φταίει η μετατροπή κοινόχρηστων χώρων σε άτυπες αποθήκες υπεραποθέματος εμπορευμάτων.

Φταίει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που προφανέστατα είναι ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών.

Βοηθά η αυταρχική, χειριστική, απάνθρωπη και εγκληματική για την δημόσια υγεία συμπεριφορά προϊσταμένων και στελεχών όπως ο παραπάνω.

Δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα