ΑΘΗΝΑ
07:30
|
25.04.2024
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας έθεσαν υπό κράτηση τον Νουρεντίν Μπαϊτί, ανώτερο στέλεχος του κόμματος Ενάχντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας έθεσαν υπό κράτηση τον Νουρεντίν Μπαϊτί, ανώτερο στέλεχος του μετριοπαθούς ισλαμοσυντηρητικού κόμματος Ενάχντα, από τις μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το κόμμα και μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Μπαϊρί είναι το πρώτο ανώτερο κομματικό στέλεχος του Ενάχντα το οποίο συλλαμβάνεται από τον Ιούλιο, οπότε ο πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σαϊέντ διέλυσε το κοινοβούλιο και ανέλαβε ουσιαστικά την εκτελεστική εξουσία στη χώρα.

Το Ενάχντα, αλλά και ορισμένες δυνάμεις κοσμικού προσανατολισμού, έχουν καταγγείλει τις συγκεκριμένες κινήσεις του προέδρου της Τυνησίας ως ντε φάκτο πραξικόπημα.

Το Κίνημα Ενάχντα (γνωστό και ως Κόμμα Αναγέννησης), το οποίο ανήκει στο ρεύμα της ισλαμοσυντηρητικής δεξιάς, αποτελεί πολιτικό «βραχίονα» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τυνησία, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις και με το ομοειδούς ιδεολογικής κατεύθυνσης Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο κυριαρχεί πολιτικά στην Τουρκία από το 2002. 

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα