ΑΘΗΝΑ
05:42
|
24.04.2024
Πυρά κατά του Εμμανουέλ Μακρον εξαπέλυσαν στελέχη της γαλλικής δεξιάς και ακροδεξιάς για την αντικατάσταση της γαλλικής σημαίας μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «προκλητική» και «προσβολή» στη μνήμη όσων πολέμησαν για τη Γαλλία εξέλαβε η ακροδεξιά της Γαλλίας την αντικατάσταση της σημαίας της χώρας κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ από την Γαλλία για πρώτη φορά μετά το 2008, η οποία θα έχει διάρκεια έξι μηνών. 

«Είμαι εξοργισμένη με την απόφαση να αντικατασταθεί η γαλλική σημαία κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου και πάνω από τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η προκλητική κίνηση προσβάλλει όσους πολέμησαν για τη Γαλλία», δήλωσε η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν (Marine Le Pen), σε ανάρτησή της στο Twitter, καλώντας τον Γάλλο Πρόεδρο να επαναφέρει τη σημαία. 

Την ίδια ώρα, ο επίσης προερχόμενος από την ακροδεξιά υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Ερίκ Ζεμούρ (Eric Zemmour), κατήγγειλε ως προσβολή της αλλαγή της σημαίας κάνοντας λόγο για περιφρόνησή της υπό την προεδρία του Εμμανουέλ Μακρόν.

Σημειώνεται ότι στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η επικεφαλής της γαλλικής περιφέρειας Ile de France και υποψήφια από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, Βαλερί Πεκρές (Valérie Pécresse), απαιτώντας την επιστροφή της σημαίας. 

«Ναι στην προεδρία της Ευρώπης, όχι στη διαγραφή της γαλλικής ταυτότητας!» ανέφερε σε ανάρτησή της, συμπληρώνοντας πως «ζητώ επίσημα από τον Εμμανουέλ Μακρόν να αποκαταστήσει την τρίχρωμη σημαία μας δίπλα σε αυτήν της Ευρώπης κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου. Το οφείλουμε σε όλους τους αγωνιστές μας που έχυσαν το αίμα τους γι’αυτή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα