ΑΘΗΝΑ
12:48
|
02.05.2024
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε ότι «συμμορίτες και τρομοκράτες» προσπάθησαν να πυροβολήσουν τον Ανρί σε μία εκκλησία, στην πόλη Γκονέβ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό της Αϊτής Αριέλ Ανρί κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης, το Σάββατο, για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Εικόνα

Όπως ανακοίνωσε απόψε επρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου στο Πορτ Ο Πρενς, «συμμορίτες και τρομοκράτες» προσπάθησαν να πυροβολήσουν τον πρωθυπουργό σε μια εκκλησία, στην πόλη Γκονέβ, στη βόρεια Αϊτή, ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελετή για τα 218 χρόνια από την ανεξαρτησία.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτόν τον απολογισμό.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπόπτων που πυροβόλησαν την αυτοκινητοπομπή του Ανρί.

Το συμβάν εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια ακόμη και των πιο υψηλόβαθμων αξιωματούχων στη φτωχότερη χώρα του Δυτικού Ημισφαιρίου που έχει βυθιστεί εδώ και μήνες σε πολιτική αναταραχή, μετά τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, στις 7 Ιουλίου 2021. Έκτοτε, ο Ανρί ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Ως σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί προεδρικές εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα