ΑΘΗΝΑ
03:38
|
26.04.2024
Οι διαδηλωτές, αγνόησαν την απαγόρευση και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικό δρόμο της πόλης παίζοντας μουσική και κρατώντας κίτρινες ομπρέλες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ρόπαλα και ασπίδες, αλλά και με αστυνομικούς σκύλους, οι ομάδες αντιμετώπισης ταραχών της ολλανδικής αστυνομίας διέλυσαν πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν χθες, Κυριακή, στο Άμστερνταμ, για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Βάσει των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, οι δημόσιες συγκεντρώσεις περισσότερων από δύο ατόμων απαγορεύονται και η αστυνομία έλαβε εντολές, από τον δήμαρχο της πόλης, να διαλύσει την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κοντά στο εθνικό μουσείο της πόλης και την πορεία που ακολούθησε. Τουλάχιστον 30 άτομα συνελήφθησαν μετά από συμπλοκές, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Οι διαδηλωτές, αγνόησαν την απαγόρευση και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικό δρόμο της πόλης παίζοντας μουσική και κρατώντας κίτρινες ομπρέλες σε ένδειξη αντίθεσης στα κυβερνητικά μέτρα.

Πριν την επίθεση της αστυνομίας, διαδηλωτές κοντά στο Μουσείο Βαν Γκογκ άνοιξαν ένα πανό που έγραφε: «Λιγότερη καταστολή, περισσότερη φροντίδα», ενώ μια ομάδα ανθρώπων με λευκές φόρμες και λευκές μάσκες κρατούσε πινακίδες, μεταξύ των οποίων μια που έγραφε: «Δεν πρόκειται για ιό, πρόκειται για έλεγχο» από τη μια πλευρά και «Ελευθερία» από την άλλη.

Η Ολλανδία μπήκε σε αιφνίδιο λοκντάουνστις 19 Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να διατάσσει το κλείσιμο όλων των καταστημάτων πλην όσων πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και των εστιατορίων, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων, των μουσείων και άλλων δημόσιων χώρων τουλάχιστον έως τις 14 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, Deutsche Welle

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα