ΑΘΗΝΑ
15:49
|
26.04.2024
Παραπάνω από τα μισά μαύρα παιδιά της Βρετανίας ζουν και μεγαλώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα μελέτη στη Βρετανία δείχνει ότι παραπάνω από τα μισά μαύρα παιδιά της χώρας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με το ποσοστό να αυξάνεται μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους Συντηρητικούς.

Παράλληλα, τα παιδιά αυτά είναι δύο φορές πιθανότερο να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας σε σχέση με τα παιδιά λευκής προέλευσης, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας που διεξήχθη για οικογένειες με σχετικά χαμηλό εισόδημα.

Ειδικότερα, το 42% των νεαρών μαύρων που μεγάλωνε κάτω από το όριο έχει ανέβει στο 53% μία δεκαετία μετά, σύμφωνα και με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των πολύ φτωχών μαύρων έχει διπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία, από 200.000 σε 410.000, λόγω της ραγδαίας αύξησης του συγκεκριμένου πληθυσμού τα τελευταία χρόνια.

Βασιζόμενοι στα πορίσματα της μελέτης, οι Εργατικοί έκαναν σκληρή κριτική στους Τόρις του Μπόρις Τζόνσον, καλώντας τον να σταματήσει να αδιαφορεί και να λάβει άμεσα μέτρα για «την αντιμετώπιση της δομικής φυλετικής ανισότητας στον πυρήνα της», υιοθετώντας ένα νέο νόμο για την Φυλετική Ισότητα. Σύμφωνα με το Εργατικό Κόμμα, οι προτάσεις που έκανε πέρυσι σχετικά με μία εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγειονομική πρόσβαση και τους μισθούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη από την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, το ποσοστό παιδιών πακιστανικής καταγωγής που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας έχει ανέβει από το 50 στο 55% από τότε που ανέλαβαν την εξουσία οι Συντηρητικοί, αναφέρουν οι Εργατικοί. Άλλο ένα 61% των παιδιών από το Μπαγκλαντές ανήκει σε πολύ φτωχές οικογένειες.

Από την άλλη, το ποσοστό των φτωχότερων λευκών παιδιών έχει ανέβει από το 24 στο 26% στο ίδιο διάστημα, αποτελώντας την πολυπληθέστερη πληθυσμιακή ομάδα του δείγματος, με 2,9 εκατομμύρια παιδιά.

Η κυβέρνηση απαντάει με τη σειρά της ότι οι αριθμοί είναι παραπλανητικοί, καθώς τη διετία 2019-2020, με την οποία καταπιάνεται η έρευνα, καταγράφηκαν 300.000 φτωχά παιδιά σε απόλυτα νούμερα σε σχέση με το 2010. Μάλιστα, στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι το μέσο βιοτικό επίπεδο έχει ανέβει στη χώρα από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Τζόνσον, καθώς έχουν πάρει μία σειρά από μέτρα για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων, και πως το όριο φτώχιας είναι μεταβλητό όταν «βελτιώνεται η ζωή των πιο εύπορων μαζί με των φτωχότερων».

Πηγές: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα