ΑΘΗΝΑ
11:58
|
08.05.2024
Κατηγορείται ότι παραβίασε τους κανονισμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την πληροφόρηση για την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Twitter ανακοίνωσε ότι αναστέλλει μόνιμα τον προσωπικό λογαριασμό της Αμερικανίδας βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, για τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των κανόνων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την πληροφόρηση για την πανδημία.

Ο λογαριασμός της βουλευτή, η οποία εκλέγεται στην πολιτεία της Τζόρτζια, είχε ανασταλεί άλλες τέσσερις φορές. Η ίδια δήλωσε ότι ο μόνιμος αποκλεισμός της αποδεικνύει ότι η εν λόγω εταιρεία είναι «εχθρός της Αμερικής». Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν διευκρίνισε ποια μηνύματα αποτέλεσαν πρόβλημα, όμως αναφέρεται, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι στο «σύστημά του κλιμακωτών ποινών», εντοπίστηκαν αναρτήσεις για τον κορονοϊό, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη.

Σε μακροσκελές μήνυμά της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Telegram, η 47χρονη Ρεπουμπλικανή βουλευτής αναφέρει: «οι πλατφόρμες των social media δεν μπορούν να εμποδίσουν τη διάδοση της αλήθειας». Πρόσθεσε ότι το Twitter συνδράμει άγνωστους εχθρούς σε μια «κομμουνιστική επανάσταση». Πάντως ο επίσημος λογαριασμός της Γκριν ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στο Twitter παραμένει ενεργός.

Η Ρεπουμπλικανή, ένθερμη υποστηρικτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνέδεσε σε ανάρτησή της το περασμένο Σάββατο τους αυξημένους θανάτους από κορονοϊό με τα εμβόλια κατά της νόσου Covid-19.

Από την εκλογή της το 2020, η Γκριν έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικούς της Ουάσιγκτον. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των αβάσιμων ισχυρισμών του  Τραμπ ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες και στο παρελθόν έχει συνδεθεί με τη θεωρία συνωμοσίας QAnon.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρχεται το 14ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα