ΑΘΗΝΑ
10:52
|
20.09.2024
Η σημαία της Ε.Ε., που είχε τοποθετηθεί στην Αψίδα του Θριάμβου κατέβηκε από σφοδρές αντιδράσεις διάφορων δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τεράστια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης( Ε.Ε.) που είχε τοποθετηθεί στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, προς τιμήν της ανάληψης της 6μηνης προεδρίας της Ε.Ε. από τη Γαλλία, κατέβηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις διάφορων δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών παραγόντων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή (31/12/21) είχε δηλώσει ότι η σημαία θα παραμείνει για «αρκετές ημέρες», δήλωσε ότι αφαιρέθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

«Είχε προγραμματιστεί ότι η σημαία θα κατέβαινε αυτή την Κυριακή, δεν είχαμε καθορίσει ακριβή ώρα», δήλωσε ο Μπον στο ραδιόφωνο France Inter, απορρίπτοντας την ιδέα ότι η κυβέρνηση υποχώρησε, αφού η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε το Σάββατο ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας για να αφαιρεθεί η εν λόγω σημαία, την παρουσία της οποίας χαρακτήρισε «επίθεση στην ταυτότητα της χώρας».

Μετά το κατέβασμα της σημαίας η Λεπέν  έκανε λόγο για «πατριωτική νίκη» ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε στην κυβέρνηση. Τις προηγούμενες ημέρες επίθεση κατά του προέδρου Μακρόν εξαπέλυσαν και άλλοι δεξιοί και ακροδεξιοί υποψήφιοι για την επόμενη θητεία της γαλλικής προεδρίας, λέγοντας πώς πρόκειται για «σκάνδαλο».

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα