ΑΘΗΝΑ
15:45
|
06.07.2026
Ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα Δευτέρα (3/1) τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών και παράλληλα μείωσε τον χρόνο για όλες τις αναμνηστικές δόσεις σε πέντε μήνες από τους έξι που ήταν μέχρι σήμερα, από τις αρχικές δόσεις.

Ο FDA ενέκρινε επίσης μια τρίτη δόση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που είναι ανοσοκατεσταλμένα.

Όπως ανέφερε στο αιτιολογικό της απόφασής της η υπηρεσία, εξέτασε τα δημοσιευμένα δεδομένα και τα πραγματικά στοιχεία για την ασφάλεια των αναμνηστικών δόσεων που παρέχονται από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από περισσότερα από 6.300 άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών που έλαβαν εμβόλιο της Pfizer.

Τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται σε όλο τον πλανήτη λόγω της παραλλαγής Όμικρον και οι υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι η εξαιρετικά υψηλή μεταδοτικότητά της θα μπορούσε να «γονατίσει» πολλά συστήματα υγείας.

Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι δύο δόσεις των εμβολίων των Pfizer-BioNTech και Moderna (τεχνολογίας MRNA.O) παρουσιάζουν χαμηλές ανοσολογικές αποκρίσεις έναντι της Όμικρον, ενώ οι ενισχυτικές δόσεις φαίνεται να προστατεύουν έναντι της εξαιρετικά μεταλλαγμένης αυτής παραλλαγής.

Πηγές: Axios, NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προπόνηση με ασκήσεις αντιστάσεων μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Κοίτα… ψηλά: Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη

Νεκρή και άλλη νεαρή γυναίκα από τη Λιβαδειά μετά τον τοκετό…

Ο πόλεμος στο Σουδάν επιδεινώνει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα