ΑΘΗΝΑ
17:15
|
03.05.2024
Ξέσπασαν μάχες σε διάφορους τομείς της περιοχής της Αράκουα, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα, χθες Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αράουκα, στην ανατολική Κολομβία, κατά τη διάρκεια μαχών ανάμεσα σε αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και μέλη του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), ανακοίνωσε ο Ετελίβαρ Τόρες, ο δήμαρχος στην Αραουκίτα.

Ο ELN είναι η τελευταία ένοπλη ομάδα κολομβιανών ανταρτών μαρξιστικής προέλευσης που επιχειρεί αυτή τη στιγμή στη χώρα, μετά και την ειρηνευτική συμφωνία του 2016 ανάμεσα στην κυβέρνηση και το FARC, η οποία έθεσε τέλος σε έναν εμφύλιο πόλεμο πέντε δεκαετιών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολυπληθείς ομάδες του FARC που δεν συμφώνησαν με τις ειρηνευτικές συνομιλίες και συνεχίζουν να μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση.

Ξέσπασαν μάχες σε διάφορους τομείς της περιοχής, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα, χθες Κυριακή, δήλωσε ο κ. Τόρες στο τηλεοπτικό δίκτυο Caracol.

Επικαλούμενος πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, ο αιρετός ανέφερε πως «κάπου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πέρα από την Αραουκίτα, μάχες έγιναν επίσης στους δήμους Σαραβένα, Φορτούλ και Τάμε, πρόσθεσε ο δήμαρχος, ζητώντας από τον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε να αναλάβει δράση για να σταματήσει η βία.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται το στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα