ΑΘΗΝΑ
20:09
|
23.04.2024
Το αίτημα του ακροδεξιού εξτρεμιστή, που σκότωσε 77 άτομα πριν 21 χρόνια, θα κριθεί στις 18 Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 18 Ιανουαρίου, θα αποφανθεί η Νορβηγική δικαιοσύνη για το νέο αίτημα αποφυλάκισης του ακροδεξιού εξτρεμιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που το καλοκαίρι του 2011 δολοφόνησε 77 άτομα, στην πλειοψηφία τους έφηβους, στο νησί Οτόγια, σε κάμπινγ νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος πλέον αυτοαποκαλείται Φιότολφ Χάνσεν, είχε ήδη υποβάλει αίτηση για πρόωρη δοκιμαστική αποφυλάκιση από πέρυσι. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε από την εισαγγελία και γι’ αυτό ήταν απαραίτητη η έκδοση δικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Μπρέιβικ, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να διαπράξει και νέα εγκλήματα αν αποφυλακιστεί, καθώς όσο ήταν στην φυλακή εξέφρασε πολλές φορές την πρόθεσή του να «συνεχίσει τον αγώνα του» και εξακολουθεί να πιστεύει ότι η βία είναι απαραίτητη για την επίτευξη των πολιτικών του στόχων.

«Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μετά την φυλάκιση 21 ετών, ο κατηγορούμενος είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος» καταλήγει ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στηνεκτίμηση των ιατροδικαστών ψυχιάτρων.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου 2013 ο Μπρέιβικ κρατείται σε πλήρη απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, όπου είναι ο μόνος τρόφιμος. Παρότι έχει δηλώσει ότι δεν είναι πλέον μαχητικός και ότι απέχει από τη βία, σχεδόν σε κάθε περίσταση που εμφανίστηκε δημόσια προέβη σε ακροδεξιούς χαιρετισμούς και χειρονομίες.

Με πληροφορίες από www.ta.no

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα