ΑΘΗΝΑ
07:42
|
03.05.2024
Ο Νουρεντίν Μπίρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σύμφωνα με ακτιβιστές και βουλευτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στην πόλη Μπιζέρτε, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ισλαμιστικού κόμματος  Ενχάντα Νουρεντίν Μπίρι που συνελήφθη την Παρασκευή.

Ο Μπίρι «αντιμετωπίζει τον θάνατο», ανέφερε στο twitter η ομάδα κατά του προέδρου της Τυνησίας Καΐς Σαϊέντ, γνωστή ως «Πολίτες ενάντια στο πραξικόπημα». «Ο Σαϊέντ φέρει την πλήρη ευθύνη για τη ζωή του» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ο Τυνήσιος πολιτικός του μετριοπαθούς ισλαμοσυντηρητικού κόμματος Ενάχντα, από τις μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, πάσχει από πολλές χρόνιες ασθένειες και είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του ή να τρώει μετά τη σύλληψή του.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο «αφού επιδεινώθηκε η υγεία του», έγραψε στο Twitter βουλευτής του Ενχάντα, που αναφέρει επίσης ότι από την Παρασκευή κρατούνταν σε μυστική τοποθεσία και δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Το ανεξάρτητο εθνικό όργανο της Τυνησίας για την πρόληψη των βασανιστηρίων (INPT) δήλωσε το Σάββατο ότι οι αρχές δεν παρείχαν πληροφορίες για τον Μπίρι ούτε για έναν πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών που επίσης συνελήφθη.

AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα