ΑΘΗΝΑ
11:55
|
19.04.2024
Πιθανή συνάντηση με τον Πούτιν έως τα τέλη του μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θεωρεί τις προσπάθειες για οικοδόμηση σχέσεων με τη Ρωσία ως σημαντικό ζήτημα που σκοπεύει να θέσει υπό την προσωπική του επίβλεψη, αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild και προσθέτει ότι είναι στα σχέδιά του μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μέχρι τα τέλη του μήνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Σολτς επιδιώκει «ένα νέο ξεκίνημα» στις σχέσεις με τη Μόσχα. Ειδικότερα, θα δοθεί έμφαση στις σχέσεις στον τομέα του φυσικού αερίου και στο ουκρανικό ζήτημα  Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Γερμανού καγκελαρίου Γενς Πλότνερ, προετοιμάζει μια συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη τον Ιανουάριο εδώ και δύο εβδομάδες, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καγκελάριος κρατάει αποστάσεις από τους Πράσινους που έχουν γενικά μια πιο κριτική άποψη για τη Ρωσία, ειδικά όσον αφορά στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Γερμανοί αναλυτές έχουν αναφέρει, πολλάκις, ότι η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αναλένα Μπέρμποκ, έχει διαφορετική άποψη για την οικοδόμηση σχέσεων με τη Μόσχα από τον Σοσιαλδημοκράτη Σολτς.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα