ΑΘΗΝΑ
21:34
|
03.05.2024
Πρέπει να συνταγογραφηθεί άρα να είναι δωρεάν, δήλωσε ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της Β' Αθηνών, Μπάμπης Παπαδημητρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ για τον κορονοϊό ζήτησε σήμερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, διαχωρίζοντας τη θέση του από τις προ ημερών δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ότι «όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αγνοούν ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές να τα υποστηρίξουν, άρα είτε απλά λαϊκίζουν είτε, ακόμη χειρότερα, στοχεύουν στην προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων».

Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 ο κ. Παπαδημητρίου περιέγραψε την κατάσταση ως πολύπλοκη «Η πανδημία δεν έχε τελειώσει και είναι προφανές ότι μεταλλάσσεται. Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η φάση θα είναι λίγο πιο απλή αλλά είναι και εξαιρετικά περίπλοκη γιατί είναι αλήθεια ότι μέσα σε μια βδομάδα, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλλάξαν τα χαρακτηριστικά της ζωής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Η συνταγογράφηση είναι απαραίτητη για να μην κάνουμε το μοριακό όταν δεν υπάρχει λόγος. Γι’ αυτό υπάρχουν οι γιατροί. Πρέπει να συνταγογραφηθεί άρα να είναι δωρεάν. Είναι προφανές, είναι δωρεάν σε όλα τα συστήματα γιατί συνταγογραφείται. Πρέπει η δαπάνη αυτή των οικογενειών να εκπίπτει πλήρως από τη φορολογία γιατί είναι μια δαπάνη σημαντική αλλά καθοριστική στην πρόληψη και την ιχνηλάτηση της πανδημίας».

Στην τιμή των PCR test αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι έχει «κλειδώσει» στα 60 ευρώ στα ιδιωτικά κέντρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα