ΑΘΗΝΑ
12:26
|
17.05.2024
Οι θεράποντες ιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική τομή το μωράκι 36χρονης ενώ αυτή βρισκόταν μόλις στην 22η εβδομάδα της κύησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία 36χρονη λεχώνα από τη Δράμα διασωληνώθηκε με κορονοϊό χθες Κυριακή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι θεράποντες ιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική τομή το νεογνό που κυοφορούσε ενώ αυτή βρισκόταν μόλις στην 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της καθώς είχε προσβληθεί από covid-19 και η κατάσταση της υγείας της θεωρήθηκε κρίσιμη.

Σε αρκετά σοβαρή κατάσταση διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και το μωρό της. Αξίζει να σημειωθεί πως η γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορoνοϊού.

Στο μεταξύ, για μία εφημερία με αρκετά μεγάλη προσέλευση στα επείγοντα κάνουν λόγο νοσοκομειακές πηγές. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως από τα ΤΕΠΠ του νοσηλευτικού ιδρύματος πέρασαν 210 άτομα. Από τις συνολικές διελεύσεις 45 άτομα εισήχθησαν με κορονοϊό στο νοσοκομείο, τη στιγμή που και οι 29 κλίνες ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι πλήρεις. Ακόμα τέσσερα άτομα διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, σε χειρουργεία.

Παράλληλα, από τις 45 εισαγωγές τρεις αφορούσαν παιδιά. Συνολικά 63 παιδιά πέρασαν από τα Επείγοντα του νοσοκομείου. Πλέον, πέντε παιδιά νοσηλεύονται σε απλές κλίνες του Ιπποκράτειου σε σταθερή κατάσταση.

ΠΗΓΗ: Voria.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα