ΑΘΗΝΑ
16:22
|
08.05.2024
Μία ανάρτηση της 31χρονης ηθοποιού στο Ίνσταγκραμ κατάφερε ότι δεν καταφέρουν σε μία βδομάδα χιλιάδες αναλυτές. Έβαλε το παλαιστινιακό στο κάδρο της επικαιρότητας...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φωτιά» στους κύκλους σιωνιστών Ισραηλινών, αλλά και σε πρώην και νυν πρέσβεις του Ισραήλ στον ΟΗΕ, που βαφτίζουν «αντισημιτισμό» ακόμη και τις πιο απλές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους άναψε σήμερα η 31χρονη Βρετανίδα ηθοποιός Έμμα Γουάτσον με μία από τις τελευταίες αναρτήσεις που έκανε στο Ίνσταγκραμ.

Αφορμή έδωσε η σημερινή ανάρτηση μίας φωτογραφίας που στο φόντο πλήθους διαδηλωτών με παλαιστινιακές σημαίες, εμφανιζόταν το σύνθημα: «Η αλληλεγγύη είναι ένα ρήμα».

Παρέθεσε στη συνέχεια ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Η πολιτισμική πολιτική του Συναισθήματος» («The Cultural Politics of Emotion») της φεμινίστριας αγγλο-αυστραλής ακαδημαϊκού Σάρα Άχμεντ που ανέφερε:

«Η αλληλεγγύη δεν υποθέτει πως οι αγώνες μας είναι οι ίδιοι αγώνες,

ή πως ο πόνος μας είναι ο ίδιος πόνος,

ή πως ελπίζουμε για το ίδιο μέλλον.

Η αλληλεγγύη περιλαμβάνει δέσμευση και δουλειά,

όπως και την αναγνώριση ότι ακόμα κι αν δεν έχουμε τα ίδια συναισθήματα,

ή τις ίδιες ζωές,

ή τα ίδια σώματα,

ζούμε σε κοινό έδαφος».

Ο επικεφαλής της σιωνιστικής οργάνωσης World Likud και πρώην πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ (επί πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου) Ντάνι Ντανόν ξέσπασε κατά της Έμμα Γουότσον προτείνοντας να της…αφαιρέσουν «10 πόντους από το Γκρίφιντορ για αντισημιτισμό».

Ασυγκίνητος δεν έμεινε ούτε ο σημερινός πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν που επέκρινε την ανάρτηση της ηθοποιού λέγοντας σε ανάρτησή του στο Τουίτερ πως «η φαντασία μπορεί να έχει αποτέλεσμα στον Χάρι Πότερ, όχι όμως και στην πραγματικότητα».

«Εάν είχε αποτέλεσμα, τότε η μαγεία που χρησιμοποιήθηκε στον κόσμο των μάγων, θα μπορούσε να εξαλείψει τα κακά της Χαμάς (που καταπιέζει τις γυναίκες και επιδιώκει τον αφανισμό του Ισραήλ) και της Παλαιστινιακής Αρχής (που υποστηρίζει τον τρόμο). Σε αυτό θα ήμουν υπέρ!»

O Παλαιστίνιος γνωστός νεαρός δημοσιογράφος και ακτιβιστής, Μοχάμεντ αλ Κουρντ, που έπαιξε σημαντικό ρόλο πέρσι στην διεθνή ανάδειξη της βίαιης έξωσης οικογενειών Παλαιστινίων από τη συνοικία Σέικχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από Εβραίους εποίκους, δεν άφησε ασχολίαστες τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση της Έμμα Γουάτσον.

«Μία απλή δήλωση της Γουάτσον, έκανε έξω φρενών τους απανταχού Σιωνιστές. Εντελώς ξεκαρδιστικό.» σχολίασε ο αλ Κουρντ.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί πως η ανάρτηση της Έμμα Γουάτσον προκάλεσε διεθνώς πάνω από 1.100.000 επιδοκιμασίες (like) και τουλάχιστον 103.000 (θετικά, ως επί το πλείστον) σχόλια.

Οι δηλώσεις των φανατισμένων Σιωνιστών αντίθετα κινήθηκαν σε ένα σχετικό περιθώριο…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Η ιστορία περιλαμβάνει πολυάριθμους αγώνες των εργαζομένων κατά του καπιταλισμού. Μόνο στη Ρωσία, όμως, οι δράσεις αυτές πήραν τόσο εκτεταμένο χαρακτήρα.
ΣΥΝΑΦΗ

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Boeing 767 προσγειώθηκε χωρίς τις μπροστινές ρόδες

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα