ΑΘΗΝΑ
07:02
|
03.05.2024
Στη Γαλλία, μία γυναίκα δολοφονείται από τον νυν ή πρώην σύντροφό της κάθε τρεις μέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι Γάλλοι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν πειθαρχική δίωξη για «διοικητικές παραλείψεις» στην υπόθεση δολοφονίας της Σαχινέζ Νταούντ, μητέρας τριών παιδιών, από τον πρώην σύζυγό της, τον Μάιο του περασμένου έτους.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση, τον Ιούνιο του 2020 για «εσκεμμένη βία» εναντίον της συζύγου του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος έξι μήνες μετά. Παρόλα τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν εις βάρος του, δύο μήνες πριν την δολοφονία, η πρώην σύζυγός του υπέβαλε νέα καταγγελία εναντίον του για άσκηση βίας, η οποία όμως θεωρήθηκε από τον αστυνομικό βάρδιας «δυσανάγνωστη» και δεν διαβιβάστηκε όπως έπρεπε στις δικαστικές αρχές.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το ένα τρίτο των θυμάτων γυναικοκτονίας παραπονιούνται στην αστυνομία πριν σκοτωθούν – ωστόσο δεν λαμβάνεται ουσιαστική δράση για να αποτραπεί το έγκλημα. Η γαλλική κυβέρνηση δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα για την προστασία των θυμάτων», δήλωσε στο FRANCE 24 μέλος της εθνικής συντονιστικής επιτροπής της γαλλικής φεμινιστικής συλλογικότητας Nous Toutes («Όλοι μας»).

«Υπάρχει σημαντική έλλειψη εκπαίδευσης όσον αφορά τη λήψη καταγγελιών σχετικά με τη βία λόγω φύλου. Θα έπρεπε μια στοιχειώδης εκπαίδευση να είναι υποχρεωτική για οποιονδήποτε έχει να κάνει με ευάλωτα άτομα που επιθυμούν να καταγγείλουν περιστατικά επίθεσης ή κίνδυνο», πρόσθεσε.

«Πληροφορηθήκαμε στις 24 Ιουνίου ότι ένας από τους αστυνομικούς που έλαβε την καταγγελία από τον Σαχινέζ Νταούντ, είχε ο ίδιος καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία», δήλωσε η εισαγγελία του Μπορντό.

 Η Γαλλία κατατάσσεται ως μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον υψηλότερο αριθμό γυναικοκτονιών καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον μία γυναίκα δολοφονείται από τον νυν ή πρώην σύντροφό της κάθε τρεις μέρες.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα