ΑΘΗΝΑ
04:48
|
27.04.2024
Ο Νίκος Καπραβέλος εξέφρασε τη λύπη του, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ανοίγει όπως ακριβώς έκλεισε τα σχολεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύ σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ άφησε σαφείς αιχμές και κατά της Επιτροπής Επιστημόνων.

Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε τη λύπη του, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ανοίγει όπως ακριβώς έκλεισε τα σχολεία, χωρίς να δώσει καν μια παράταση στο σύστημα υγείας για να ανταπεξέλθει στην πίεση που προέκυψε από την άνοδο των κρουσμάτων την περίοδο των εορτών.

«Το μεγάλο θέμα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μου είναι να κρατήσει ανοιχτά τα νοσοκομεία, με κεφαλαία γράμματα. Δεν υπάρχει κανείς γονιός και κανείς Έλληνας πολίτης που θέλει ανοιχτά τα σχολεία και κλειστά τα νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μιλά μετά από μια δύσκολη εφημερίδα με 57 εισαγωγές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι με την παραλλαγή Όμικρον.

«Άρα αυτή τη στιγμή δεν κατανοώ τη συζήτηση. Δεν ζητήσαμε κλείσιμο των σχολείων, δεν ζητήσαμε κλείσιμο καμίας δραστηριότητας. Ζητήσαμε απεγνωσμένα να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία. Για μας εκείνο που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν κατανοώ αυτή τη στιγμή ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι υποβαθμίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής. Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια μας στα θύματα που έχουμε κάθε μέρα, στους αρρώστους που είναι εκτός ΜΕΘ, στην υποβάθμιση των υπολοίπων ασθενειών του νοσοκομείου και να μην συζητάμε για μια μικρή παράταση των σχολικών διακοπών ώσπου να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει» υπογράμμισε.

Απαντώντας, μάλιστα, σε σχόλιο του Ν. Ευαγγελάτου πως οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν το μοντέλο που εφαρμόστηκε στα σχολεία ως επιτυχημένο εξερράγη λέγοντας «Τι λέτε; Εμείς μες στην εντατική αυτό λέμε; Δεν καταλαβαίνω. Ποιοι είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τον αριθμό των θανάτων; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευχαριστημένη η επιτροπή από τα αποτελέσματα της δραστηριότητας στα σχολεία. Τα σχολεία δεν έπαιξαν ρόλο στη διασπορά της νόσου;».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο γιατρός – ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, προέβη σε δυσμενείς προβλέψεις για το άνοιγμα των σχολείων, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και υπογραμμίζοντας ότι θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και στη συνέχεια θα κολλήσουν και οι γονείς τους.

Για τα σχολεία: Να ανοίξουν. Θα κολλήσουν όλα τα παιδιά, δηλαδή σε μερικές μέρες θα κλείσουν πολλές τάξεις αν βγει ο…

Posted by George Pavlakis on Tuesday, January 4, 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα