ΑΘΗΝΑ
02:14
|
20.04.2024
Ο ηγέτης του γαλλικού αριστερού κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία κάλεσε τη χώρα να αποχωρήσει από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης του αριστερού κόμματος La France Insoumise, Ζαν Λυκ Μελανσόν, μοιράστηκε τις απόψεις του για τον νέο Ψυχρό Πόλεμο και τη θέση της Γαλλίας σε αυτόν κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συνέντευξης στο ραδιόφωνο France Inter τη Δευτέρα.

Ο Γάλλος πολιτικός τόνισε πως η χώρα του θα πρέπει να συμμετάσχει στις προσπάθειες για «αποκλιμάκωση» της διεθνούς έντασης αντί να ακολουθήσει την Ουάσιγκτον στον νέο Ψυχρό Πόλεμο κατά της Κίνας και της Ρωσίας. Συμπλήρωσε δε πως η πλήρης αποχώρηση από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ θα ήταν επωφελής για τη Γαλλία, καθώς η τελευταία δεν θα αποτελεί πλέον μέρος του «στρατιωτικού τυχοδιωκτισμού» των ΗΠΑ.

«Είμαι υπέρ της αποχώρησης από το ΝΑΤΟ. Πρέπει να αποκλιμακώσουμε. Εάν φύγουμε από το ΝΑΤΟ, δεν θα παρασυρθούμε στη λογική του ψυχρού πολέμου που καλλιεργούν οι Αμερικανοί ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα», δήλωσε.

Ο Μελανσόν δήλωσε επίσης πως βλέπει τη Ρωσία ως εταίρο της Γαλλίας και όχι ως αντίπαλο. Ήταν η Δύση που έφερε το μπλοκ του ΝΑΤΟ στην τρέχουσα αντιπαράθεση με τη Μόσχα, αθετώντας τις υποσχέσεις σχετικά με την επέκταση της συμμαχίας προς τα ανατολικά, τόνισε.

«Η Ρωσία είναι εταίρος. Δεν συμφωνώ να γίνει εχθρός. Βάλαμε 10 χώρες στο ΝΑΤΟ στα ανατολικά, κάτι που θεωρήθηκε απειλή από τη Ρωσία. Ειδικά όταν εγκαθίστανται αντιπυραυλικά συστήματα στην Πολωνία», είπε ο ηγέτης της αριστεράς.

Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε σχέδια αποδοχής της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Μια τέτοια κίνηση θα χειροτερέψει περαιτέρω την κατάσταση στην Ευρώπη, καθώς θα προσλαμβανόταν αναπόφευκτα από τη Μόσχα ως μια νέα «απειλή» εναντίον της, είπε.

Ο βετεράνος πολιτικός ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές του Απριλίου. Κατά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Μελανσόν κέρδισε περίπου το 20% των ψήφων στην πρώτη ψηφοφορία. Ωστόσο, δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα