ΑΘΗΝΑ
02:39
|
19.04.2024
«Ο οπορτουνισμός της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δείχνει ότι βρίσκεται στο δρόμο να γίνει ένα κράτος εγκληματίας»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι η Ελλάδα λόγω της θέσης για τα 12 μίλια, οδεύει στο να γίνει ένα κράτος-εγκληματίας.

«Ο οπορτουνισμός της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δείχνει ότι βρίσκεται στο δρόμο να γίνει ένα κράτος εγκληματίας. Αρμόζει πολύ  στην Τουρκία να υπερασπίζεται την ειρήνη και τη σταθερότητα, και αυτή είναι η κατάσταση ισορροπίας που υποστηρίζουμε» είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ τόνισε ότι ο εξοπλισμός της Ελλάδας από τις ΗΠΑ με στρατιωτικές βάσεις δεν μπορεί να εξηγηθεί με καλή πίστη.

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να δοκιμάζει την υπομονή μας. Εκείνοι που διασπείρουν αναταραχή στο Αιγαίο θα απογοητευτούν», είπε και συμβούλεψε την Ελλάδα «να μη  βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη που αγόρασε από τη Γαλλία». Ιδιαίτερα σκληρός ήταν και προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να αντισταθεί στις τουρκικές προκλήσεις. «Πρόκειται για μια χυδαία και ανερμάτιστη πρόκληση,» είπε.

Επίσης, ο Μπαχτσελί επιτέθηκε κατά του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης λέγοντας ότι αν αποδειχτούν οι κατηγορίες ότι στο δήμο υπηρετούν υπάλληλοι με τρομοκρατικό παρελθόν «δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στο γραφείο του ούτε ένα δευτερόλεπτο».

Επίσης επιτέθηκε κατά του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να τερματίσει την τρομοκρατία. Γι’ αυτό πρέπει να κλείσει το αντίγραφο του PKK που είναι το HDP.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα