ΑΘΗΝΑ
11:45
|
17.05.2024
Μετά από 141 μέρες ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας, ανάγκασε τις κατοχικές αρχές να τον αφήσουν ελεύθερο στις 26 Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική νίκη φαίνεται πως πέτυχε ο 41χρονος Παλαιστίνιος απεργός πείνας, που επί 141 μέρες δεν έβαλε μπουκιά στο στόμα του απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος.

Οι πρώτες πληροφορίες που ανακοινώνονται από παλαιστινιακές δημοσιογρα΄φικές πηγές αναφέρουν πως υπό την διεθνή πίεση και το κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε υπέρ του Χισάμ Αμπού Χάουας, οι κατοχικές αρχές αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω και να ανακοινώσουν πως θα τον αφήσουν ελεύθερο στις 26 Φεβρουαρίου.

Αρχικά η οικογένειά του φερόταν να αντιδρά με την προσπάθεια των ισραηλινών αρχών να καθυστερήσουν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, την απελευθέρωση του 41χρονου πατέρα δύο παιδιών που κρατείται από τον Οκτώβριο του 2020 δίχως κατηγορίες στο πλαίσιο της λεγόμενης διοικητικής κράτησης που μπορεί να φέρει τον οποιοδήποτε Παλαιστίνιο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής επειδή τάχα θα θεωρηθεί «ύποπτος».

Εικόνα

H είδηση της απόφασης των κατοχικών αρχών να αφέσουν ελεύθερον τον Χισάμ Αμπού Χάουας πρόκαλεσε ικανοποίηση και έκρηξη χαράς μεταξύ χιλιάδων Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Παλαιστίνιοι ακτιβιστές και δημοσιογράφοι τόνισαν με αφορμή και αυτή την εξέλιξη πως θα πρέπει να ενταθεί ο αγώνας για κατάργηση της απαράδεκτης πρακτικής των κατοχικών αρχών να φυλακίζουν τους Παλαιστίνιους υπό το καθεστώς της διοικητικής κράτησης ανανεώνοντας ανά εξάμηνο την κατάσταση αυτή, δίχως καν κατηγορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Παπέ

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα στη Λαμία

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα