ΑΘΗΝΑ
02:08
|
06.07.2022
Αν και η συζήτηση θα επαναπρογραμματιστεί, είναι απίθανο το μέτρο να εφαρμοστεί από τις 15 Ιανουαρίου, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κάτω Βουλή στη Γαλλία ανέστειλε τις συζητήσεις γύρω από ένα σχέδιο νόμου που θα καταργεί την επιλογή της επίδειξης αρνητικού τεστ αντί  εμβολιασμού, για τις μετακινήσεις των πολιτών και την πρόσβαση σε εστίαση και χώρους διασκέδασης.

Οι τεταμένες συνομιλίες  ανεστάλησαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μετά από σχετική ψηφοφορία. H πλειοψηφία των βουλευτών αρνήθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση, με ανάταση του χεριού, οδηγώντας στην αναστολή της διαδικασίας.

Το βασικό μέτρο του νομοσχεδίου χαρακτηρίζεται ως εκστρατεία πίεσης για τα πέντε εκατομμύρια ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 12 ετών στη Γαλλία.

Προς το παρόν απαιτείται κάρτα υγείας με αρνητικό τεστ για την πρόσβαση σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα, γυμναστήρια, κέντρα αναψυχής και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με τρένο.

Αν και η συζήτηση θα επαναπρογραμματιστεί, είναι πιθανό ότι αυτό θα σημαίνει πως το πάσο δεν θα εφαρμοστεί από τις 15 Ιανουαρίου όπως είχε προαναγγείλει η γαλλική κυβέρνηση.

«Το παλιρροϊκό κύμα έχει όντως φτάσει, είναι τεράστιο, αλλά δεν θα υποκύψουμε στον πανικό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στο κοινοβούλιο, ενώ η μετάλλαξη Όμικρον στη Γαλλία δίνει αρνητικά ρεκόρ, με περισσότερα από 160.000 κρούσματα την ημέρα την περασμένη εβδομάδα.

Η προταθείσα αυστηροποίηση των προστατευτικών μέτρων έχει προκαλέσει την οργή των αντιεμβολιαστών και κάποιοι βουλευτές λένε ότι  έχουν δεχτεί βίαιες απειλές και βανδαλισμούς.

Πηγή: ΕΡΤ / Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγορές με το «σταγονόμετρο» και διακοπές μόνον για έναν στους δύο Έλληνες…

Χρεοκοπημένη η Σρι Λάνκα, παραδέχεται ο πρωθυπουργός της

Ρεκόρ αποψίλωσης του Αμαζονίου στη Βραζιλία

Μείωση των ουκρανικών εξαγωγών σιτηρών, αύξηση των ρωσικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα