ΑΘΗΝΑ
06:46
|
25.04.2024
Πώς η συνταξιοδοτική αλχημεία της κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία μιας… βαθιάς πνευματικής εμπειρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

παρά το γεγονός ότι δεν αισθάνομαι εγγύτητα απέναντι σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα, προσφάτως έζησα μια βαθιά πνευματική εμπειρία την οποία αισθάνομαι υποχρεωμένος να αποτυπώσω σε αυτό το κείμενο.

Με καθόρισε.

Εντελώς ξαφνικά, βρέθηκα σε μια σύναξη αλχημιστών, όπου τα είδα όλα (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Μέσα σε αυτήν τη σύναξη, κατάλαβα το βαθύ νόημα της παράφρασης της γνωστής φράσης του Κοέλιο από το ομώνυμο βιβλίο του «Ο Αλχημιστής», η οποία επηρεάζει την ζωή όλων μας:

«Όταν θέλεις πάρα πολύ να κάνεις κάτι (περικοπές), όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις».

Η Αλχημεία (από την αραβική λέξη: al-kīmiyā) ήταν εξερευνητική τεχνουργία και πρακτική, αποκρυφιστική και συχνά απαγορευμένη, που εφαρμόστηκε κατά τους αρχαίους χρόνους αλλά και το Μεσαίωνα.

Οι Αλχημιστές επεδίωκαν την ανακάλυψη της φιλοσοφικής λίθου, μιας μυθικής ουσίας, μέσω της οποίας θεωρούσαν ότι θα πετύχαιναν τους δύο βασικούς τους σκοπούς: την μετατροπή των μη πολύτιμων μετάλλων σε χρυσό και την παρασκευή του ελιξήριου της ζωής που θα εξασφάλιζε την αθανασία.


Οι σύγχρονοι Αλχημιστές, ακολουθώντας την ίδια συνταγή, βασίζονται στις μυθικές «καλές ευρωπαϊκές πρακτικές» και μετατρέπουν λεκτικά την αποτυχία σε επιτυχία και την σύνταξη σε προνοιακό επίδομα…Όσο για την Αθανασία, η μοναδική που γνωρίζω, επί του παρόντος, διαμένει στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας.

Κυριολεκτικά γοητευμένος παρακολουθούσα τους Αλχημιστές να μου εξηγούν πόσο στραβό είναι το μονοπάτι της σκέψης μου.

Και πραγματικά με γέμισαν ελπίδα:

  • Ένας κοινωνικά προβληματικός νόμος, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, μου είπαν, μπορεί να γίνει χειρότερος, αν αφού τον καταγγείλεις, τον χρησιμοποιήσεις ως βάση για να δημιουργήσεις ένα δυσμενέστερο καθεστώς για τους συνταξιούχους, παλαιούς και νέους.
  • Κανείς δεν είναι κάτοχος της απόλυτης αλήθειας. Με αυτό το δεδομένο και ο ίδιος ο νομοθέτης (Κατρούγκαλος) μπορεί να ερμηνεύσει λανθασμένα το νόμο του. Στο σημείο αυτό, χρειάζονται οι αλχημιστές: Με εγκύκλιο αποδεικνύουν πέντε χρόνια μετά, ότι η εθνική σύνταξη δεν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συνταξιοδοτικού δικαιώματος αλλά προσωποπαγή παροχή προνοιακού χαρακτήρα. Επομένως, αν λαμβάνεις δύο συντάξεις, η εθνική σύνταξη αφαιρείται από τη μια! Εντυπωσιακό!
  • Μπορεί επί πέντε έτη οι συνταξιούχοι να λάμβαναν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ δύο εθνικές συντάξεις (με την κάθε μια να αγγίζει στην καλύτερη περίπτωση το ιλιγγιώδες ποσό των 384 €), όμως ο σοφός συγχωρεί.
  • Αλλά δεν ξεχνά. (Πολύ βαθύ αυτό). Όπως δεν ξεχνά ότι τα περίπου 10 δις € που αφαιρέθηκαν την τελευταία δεκαετία από τους συνταξιούχους, δεν είναι αρκετά.

Αν ο κάθε ένας από εμάς αφουγκραστεί το…Μνημόνιο που κρύβει μέσα του, θα το καταλάβει. Έτσι, υπολογίζεται ότι με την περικοπή της εθνικής σύνταξης θα εξοικονομηθούν περίπου 300 εκατομμύρια € ετησίως.

  • Πώς, όμως θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες οικονομικές ανάγκες των συνταξιούχων; «Μα, με την αναδιανομή της φτώχειας», απάντησαν οι σοφοί. Για παράδειγμα, με την φορολόγηση των αναδρομικών που πήραν οι συνταξιούχοι μετά την απόφαση του ΣτΕ αφαιρέθηκαν 431 εκατομμύρια €. Από αυτά δόθηκαν 160 εκατομμύρια € σε ορισμένους ως «έκτακτη ενίσχυση». Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα. Ανακύκλωση χρήματος. Σοφό.

Ακολούθησε ένα συνταρακτικό ρεσιτάλ αποκρυφισμού:

Μπροστά στα μάτια μου, έγινε μείωση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης κατά 50.000!

«Έκδοση συντάξεων- ρεκόρ όλων των εποχών», μου είπαν και πρόσθεσαν: «Πλέον, απομένουν μόλις 83.000 αιτήσεις κύριας σύνταξης».

Με αυτόν τον τρόπο, μπόρεσα να δω ξεκάθαρα ότι:

  • Οι 33.000 μη ληξιπρόθεσμες αιτήσεις κύριας σύνταξης του 2021.
  • Οι 110.000 επικουρικές συντάξεις.
  • Οι 40.000 συντάξεις παράλληλης ασφάλισης.
  • Οι 20.000 διεθνείς συντάξεις
  • Τα περίπου 30.000 εφάπαξ.
  • και οι 191.000 αιτήσεις κύριας σύνταξης, οι οποίες υπεβλήθησαν το 2021 και φυσικά συνοδεύονται από αρκετές χιλιάδες αιτήσεις για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, δεν είναι εκκρεμείς αιτήσεις.

Πλέον μπορούμε, με την βοήθεια των Αλχημιστών, να αναζητήσουμε την Αθανασία…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα