ΑΘΗΝΑ
19:28
|
01.12.2022
Εμμονικά αντιτίθεται η υπουργός στην αραίωση των τμημάτων καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας – Πολιτική και όχι υγειονομική απόφαση το 50%+1.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε προχθές από τον λοιμωξιολόγο κ. Παναγιωτόπουλο, το 50% συν 1 είναι πολιτική απόφαση της Υπουργού. Είναι κάτι που είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, διαφωνούμε πλήρως και δεν καταλαβαίνουμε γιατί το κράτησε» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της ΟΛΜΕ και του Υπ. Παιδείας, κάτι που «έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλές μέρες για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να ακούσουμε το σκεπτικό της κ. Υπουργού» κατήγγειλε ο κ. Τσούχλος, διερωτηθείς τι μπορεί να αλλάξει πλέον.

«Θα απαιτήσουμε να αλλάξει το 50% συν ένα. Είναι κάτι με το οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων επιδημιολόγων και ειδικών, διαφωνεί πλήρως» είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σημειώνοντας ότι με την Δέλτα, που ήταν πολύ λιγότερο μεταδοτική, με 2-3 κρούσματα στο τμήμα, τα παιδιά έτρεχαν να κάνουν ράπιντ τεστ με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το τμήμα, καθώς τα παιδιά ήθελαν να φύγουν από το σχολείο και πολλές φορές οι γονείς την επόμενη, μεθεπόμενη ημέρα δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο μέχρι να κατασταλάξουν η κατάσταση.

«Αφού η Υπουργός και οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε μια χώρα του δυτικού κόσμου, θα έπρεπε να δουν τι συμβαίνει στην Ευρώπη, στον Καναδά ή τις ΗΠΑ. Στην Γαλλία με 2 κρούσματα κλείνουν τα τμήματα. Στον Καναδά, που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση επιδημιολογικά και ιατρικά, με την Όμικρον, ανέστειλαν την λειτουργία των σχολείων για λίγο για να προετοιμαστούν». υπογράμμισε ο κ. Τσούχλος.

«Γιατί ξαφνικά η Υπουργός έχει εξαφανίσει τον όρο τηλεεκπαίδευση;» είπε χαρακτηριστικά στην συνέχεια. «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα, λόγω των προσωπικών δεδομένων που οδηγούν σε ένα συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τηλεεκπαίδευση, για αυτό τον λόγο την έχουν εξαφανίσει. Τον Μάιο με 1-2 κρούσματα έκλειναν τα τμήματα και γινόταν τηλεεκπαίδευση. Τώρα έχουμε φτάσει εμμονικά στο 50% συν ένα και δεν γίνεται τίποτα. Δικαιωθήκαμε και στο θέμα των προσωπικών δεδομένων και στο ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να κάνουν τεστ» προσέθεσε.

«Επιπλέον, η Υπουργός δεν απάντησε καθόλου για την αραίωση των τμημάτων, αντίθετα επιμένει εμμονικά στις συγχωνεύσεις των 28 ατόμων. Το άλλο ερώτημα είναι εάν το σύστημα των σελφ, ράπιντ τεστ, θα λειτουργήσει απόλυτα δωρεάν ή τα μισά από αυτά θα τα πληρώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Και τι θα κάνει αν νοσήσει σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών», σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο διαγνωστικός έλεγχος για τον HIV γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα

Μήνυμα 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λήμνο

Εισαγγελική απαγόρευση στον πατέρα Αντώνιο να εισέρχεται στις δομές

Κόμμα του Κεμπέκ αντιτίθεται στον όρκο πίστης στον βασιλιά Κάρολο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα