ΑΘΗΝΑ
13:41
|
20.04.2024
Πάνω από 2.000 αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολές για την εφαρμογή άμεσων μέτρων στις υπηρεσίες της Αστυνομίας μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού και μετάλλαξης «Όμικρον» δόθηκαν καθώς μέχρι και σήμερα πάνω από 2.000 αστυνομικοί νοσούσαν, με πλέον χαρακτηριστικό ότι μόνο μέσα σε έξι ώρες 200 αστυνομικοί δήλωσαν την ασθένειά τους.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρά κενά στη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε ήδη όσα άτομα βρίσκονται σε γραφεία και υπηρεσίες γραμματείας να εργάζονται από το σπίτι με τηλεργασία.

Σε σύσκεψη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη συζητήθηκαν τα πρωτόκολλα για τις υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης όπως η Άμεση Δράση, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αλλά και οι υπηρεσίες Ασφαλείας. Σε καμία περίπτωση όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, δεν πρέπει να μειωθούν οι περιπολίες και η παρουσία της αστυνομίας στο δρόμο και γι’ αυτό το λόγο τα ζευγάρια στις περιπολίες, είτε πρόκειται για πεζές είτε για μηχανοκίνητες, θα παραμένουν τα ίδια και δεν θα εναλλάσσονται, για να μην υπάρχει διασπορά σε ενδεχόμενη νόσηση.

Επίσης έχει ήδη ζητηθεί από τα αστυνομικά τμήματα οι αστυνομικοί να εργάζονται είτε πρωί είτε απόγευμα και οι δυο βάρδιες να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους ενώ για τις υπηρεσίες Ασφαλείας οσοι αστυνομικοί βρίσκονται εκτός κτηρίου σε έρευνες υποθέσεων να παραμένουν εντός και να αποφεύγεται η επαφή τους με αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στα γραφεία της υπηρεσίας.

Πάντως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι τα περισσότερα ενεργά κρούσματα είναι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με πάνω από 800 άτομα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, στην περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου 128 αστυνομικοί νοσούν.

Οι 65 εξ αυτών βρίσκονται στη Μυτιλήνη, με τη Λέσβο να καταγράφει καθημερινά νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων, αφού χτες εντοπίστηκαν 325 νέα.

Οι φόβοι για διασπορά είναι μεγάλοι, καθώς και λόγω των υπηρεσιών της αλλά και της φύσης της δουλειάς τους, οι περισσότεροι αστυνομικοί έχουν έρθει σε επαφή μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι η Λέσβος έχει συνολικά περί τους 1000 αστυνομικούς.

«Η Όμικρον θερίζει παντού. Και στην αστυνομία, και στους νοσηλευτές. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία, αλλά και στην Αττική ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοι νοσούν. Στο Βύρωνα κλείσαμε ένα ολόκληρο γραφείο. Ακόμα δεν έχει υπάρξει τέτοιο πρόβλημα ώστε να δημιουργείται πρόβλημα αστυνόμευσης, ιδιαίτερα στις μάχιμες ομάδες. Αλλά δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα», σημείωσε σχετικά μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ήδη κοντεύουμε να φτάσουμε στο 85% στον εμβολιασμό των αστυνομικών. Πάνω από το 50% των αστυνομικών δεν ήθελαν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Δεν ήμασταν αρνητές, είχαμε πολλά νέα παιδιά που αισθάνονταν άτρωτοι, αλλά και πολλούς συναδέλφους που φοβόντουσαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από cnn.gr, megatv.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα