ΑΘΗΝΑ
15:33
|
20.04.2024
ΟΙ 400 φρουροί θα κάνουν την τετράμηνη εκπαίδευση τους στις αστυνομικές σχολές της Κομοτηνής και θα αναλάβουν υπηρεσία με βάση τα σχέδια ασφάλειας των ΑΕΙ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως τις αρχές Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των 400 ανδρών και γυναικών που προσελήφθησαν στο πλαίσιο την δημιουργίας των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Παπαϊωάννου στο υπουργείο.

Ο Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι η «ασφάλεια» των φοιτητών και των καθηγητών σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας είναι «απόλυτη προτεραιότητα για το 2022» ανακοινώνοντας ότι η εκπαίδευση των 400 ξεκινά στις 17 τρέχοντος μηνός. Στη συνέχεια οι 400 θα κάνουν την τετράμηνη εκπαίδευση τους στις αστυνομικές σχολές της Κομοτηνής ώστε να αναλάβουν υπηρεσία με βάση τα σχέδια ασφάλειας που θα υποβάλουν τα πανεπιστήμια.

Αμφότεροι δεν παρέλειψαν  να αναφερθούν στην επέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση της πολυετούς κατάληψης του Βιολογικού στο ΑΠΘ την παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον Πρύτανη του ΑΠΘ να επαναλαμβάνει  πως στο χώρο που ήταν «δεσμευμένος» επί 34 χρόνια θα δημιουργηθεί μια μεγάλη βιβλιοθήκη στη Σχολή Θετικών Επιστημών που θα δοθεί στους φοιτητές και στους ερευνητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα