ΑΘΗΝΑ
15:35
|
16.04.2024
Μεγάλο πανκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο στις 10 Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τοπικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις καλεί σήμερα Τετάρτη ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

«Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων μας που μένουν ξεκρέμαστοι και χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα και ενώ έχουν προηγηθεί πέντε μήνες με τους χώρους μας να υπολειτουργούν και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους μουσικούς» αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, μαζί με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και άλλους φορείς του χώρου του Πολιτισμού καλούν σε Πανκαλλιτεχνικό Συλλαλητήριο στις 10 Ιανουαρίου

Τα αιτήματα των μουσικών:

  • Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο.
  • Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.
  • Αποζημίωση άμεσα για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη.
  • Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλειστηκαν λόγω προθεσμίας.
  • Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των συναδέλφων μας.
  • Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη κράτους και εργοδοτών για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο οι χώροι Εργασίας να είναι εστίες υπερμετάδοσης. Μαζικά δωρεάν τεστ rapid και PCR σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη και έξοδα κράτους και εργοδοτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Παρέμβαση πρωτοβάθμιων σωματείων στον όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Guardian: «Ελιτίστικο» το σχέδιο της Ελλάδας για πριβέ ξεναγήσεις στην Ακρόπολη

Ανησυχεί για τη δημογραφική κατάρρευση στην Ελλάδα ο Ίλον Μασκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα