ΑΘΗΝΑ
10:29
|
26.04.2024
Κατρακύλησε η αξία του Bitcoin εξαιτίας των εξελίξεων στο Καζακστάν, δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για το είδος μετά τις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατρακύλησε σήμερα (7/1) η αξία του Bitcoin, του δημοφιλέστερου και ακριβότερου κρυπτονομίσματος στη συγκεκριμένη αγορά, σημειώνοντας τη χαμηλότερη τιμή του από τον περασμένο Σεπτέμβρη, με πτώση κατά 5%.

Συνεπώς, η αξία της μονάδας του κρυπτονομίσματος έπεσε κάτω από τις 41.000 δολάρια εν μέσω μίας ευρύτερης διαδικασίας ξεπουλήματος των κρυπτονομισμάτων αυτό το διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων στο Καζακστάν, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για το είδος μετά τις ΗΠΑ.

Η διαταραχές στην αγορά κρυπτονομισμάτων οφείλονται στην απόφαση της καζάκικης κυβέρνησης να απενεργοποιήσει το διαδίκτυο στη χώρα για όλους τους πολίτες, ως ένα μέσο καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων για την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Βέβαια, η τροχιά της αξίας του Bitcoin στην αγορά ήταν ούτως η άλλως πτωτική το τελευταίο δίμηνο, έχοντας καταγράψει μείωση 40% από την τιμή ρεκόρ των 69.000 ανά μονάδα τον Νοέμβριο. Αυτό δείχνει ότι η ευαλωτότητα του νομίσματος είναι αναπόσπαστο στοιχείο του από τη δημιουργία του 13 χρόνια πριν.

Το Bitcoin έχει δεχθεί σοβαρές πιέσεις και από τις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν υιοθετήσει αυστηρότερο πλαίσιο για τις αγορές αυξημένου κερδοσκοπικού κινδύνου, όπως αυτή των κρυπτονομισμάτων, στο φόντο του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Πηγές: The Guardian, MarketWatch

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα