ΑΘΗΝΑ
16:06
|
24.04.2024
Οι συγγενείς των θυμάτων της τυφλής ισλαμιστικής βίας όπως κάθε χρόνο απέτισαν φόρο τιμής έξω από τα γραφεία του Charlie Hebdo.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά χρόνια μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση και παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, οι συγγενείς των θυμάτων της τυφλής ισλαμιστικής βίας όπως κάθε χρόνο απέτισαν φόρο τιμής έξω από τα γραφεία του Charlie Hebdo, του σατιρικού εντύπου που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών, επειδή δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Εκπροσωπώντας τη γαλλική πολιτεία, το παρών έδωσαν η δήμαρχος Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Υπενθυμίζεται πως ήταν πρωί της 7ης Ιανουρίου 2015, ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του εβδομαδιαίου περιοδικού την ώρα της σύσκεψης. Άνοιξαν πυρ, εκτελώντας 12 άτομα και τραυματίζοντας ακόμα 11, με τον τρόμο να απλώνεται σε όλο το Παρίσι. Δύο δράστες εντοπίστηκαν 48 ώρες αργότερα σε εγκαταλελειμένο τυπογραφείο και εξουδετερώθηκαν.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούσαν, όπως αποδείχθηκε, το προοίμιο μιας αιματηρής χρονιάς για τη Γαλλία, που θα κορυφωνόταν στις 13 Νοεμβρίου, με 130 ακόμα νεκρούς – θυσία στο βωμό του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν και στο κέντρο του Παρισιού.

Τον Δεκέμβριο του 2020, γαλλικό δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους 14 κατηγορούμενους για συνέργεια στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα