ΑΘΗΝΑ
11:48
|
01.05.2024
Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση προς στους ανεμβολίαστους εάν παραβιάσουν την καραντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στις Φιλιππίνες να φτάνουν στον υψηλότερο αριθμό τους τελευταίους τρεις μήνες, ο Πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε υιοθέτησε μια σκληρή προσέγγιση για τους ανεμβολίαστους, απειλώντας ότι θα συλλάβει τέτοια «απείθαρχα άτομα» εάν παραβιάσουν την καραντίνα.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος χθες, Πέμπτη, ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι, καθώς είναι «υπεύθυνος για την ασφάλεια και την ευημερία κάθε Φιλιππινέζου», αναγκάστηκε να υιοθετήσει μια αυστηρότερη πολιτική απέναντι σε εκείνους που δεν έχουν ακόμη κάνει το εμβόλιο.

Η τακτική του Ντουτέρτε αντικατοπτρίζει την έντονη ανησυχία στις Φιλιππίνες για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων Covid, τα οποία οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου φοβούνται ότι θα μπορούσαν να κατακλύσουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, με κίνδυνο αύξησης των θανάτων.

Την Πέμπτη, τα καθημερινά κρούσματα Covid στις Φιλιππίνες έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, με 17.220 νέες μολύνσεις να καταγράφονται, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υπερτριπλάσιος από τον αριθμό που καταγράφηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με τη χώρα να έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων Covid από οποιαδήποτε άλλη στη Νοτιοανατολική Ασία. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα προκλήθηκαν από την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Ο Ντουτέρτε είχε και προηγουμένως εκφράσει την οργή του για τους αντι-εμβολιαστές, προειδοποιώντας πέρυσι ότι, εάν οι άνθρωποι αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο, θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης ή αναγκαστική ένεση Ivermectin, ενός φαρμάκου κατά των παρασίτων που, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται. για τη θεραπεία ζώων.

«Αν κάποιος, αρνούμενος να εμβολιαστεί,, αν βγει από το σπίτι του και γυρίσει την κοινότητα, πρέπει να υποχρεωθεί να επιστρέψει στον αποκλεισμό. Εάν αρνηθεί, η αστυνομία έχει τώρα την εξουσία να συλλαμβάνει απείθαρχα άτομα», είπε ο Ντουτέρτε, αναφερόμενος σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Στα τέλη του 2021, τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι 49,8 εκατομμύρια άτομα στις Φιλιππίνες ήταν πλήρως εμβολιασμένα. Αυτός ο αριθμός είναι λιγότερο από το ήμισυ του πληθυσμού των 110 εκατομμυρίων της χώρας.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα