ΑΘΗΝΑ
11:19
|
20.04.2024
Ορυμαγδό αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού Κωνσταντίνου Τζούμα για τις γυναικοκτονίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ορυμαγδό αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού Κωνσταντίνου Τζούμα για τις γυναικοκτονίες, την ώρα που η χώρα θρηνεί 15 γυναίκες μόνο μέσα στο 2021.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός μίλησε σε πρωινή εκπομπή και μέσα από έναν παραληρηματικό λόγο υιοθέτησε πολλά από τα γνωστά σεξιστικά στερεότυπα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις δολοφονίες στις ίδιες τις… γυναίκες.

Με προβληματικό ύφος ο Κωνσταντίνος Τζούμας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι γυναικοκτονίες οφείλονται στη φλυαρία των γυναικών, κάτι που τις κάνει… αφόρητες.

Πήρε δηλαδή θέση υπέρ του Μητροπολίτη Κοζάνης, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει «εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;».

«Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως», ισχυρίστηκε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σπάζοντας τα κοντέρ του μισογυνισμού.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι προκλητικές αυτές δηλώσεις του προκάλεσαν σφοδρά επικριτικά σχόλια στα social media με τα #Τζουμας και #γυναικοκτονια να κυριαρχούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα