ΑΘΗΝΑ
16:38
|
24.04.2024
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 19 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Λίμα και είχε εστιακό βάθος 116 χιλιόμετρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός 5,6 βαθμών έγινε σήμερα το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα, 12.27 ώρα Ελλάδας) στη Λίμα του Περού, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονική ζώνη στις δυτικές ακτές της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 19 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Λίμα και είχε εστιακό βάθος 116 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής από τις τοπικές αρχές. 

Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή ώστε κάποιοι κάτοικοι αντέδρασαν στον σεισμό εγκαταλείποντας άμεσα τα σπίτια τους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στις επαρχίες Κανιέτε και Τσίντσα, νότια της πρωτεύουσας, όπως και στην πόλη Τσιμπότε, η οποία βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 400 χιλιομέτρων βόρεια της Λίμα.

«Να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να είμαστε σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενους μετασεισμούς», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», σημείωσε.

Το Ναυτικό απέκλεισε την πιθανότητα πρόκλησης τσουνάμι κατά μήκος των περουβιανών ακτών από τον σεισμό.

Στα τέλη Νοεμβρίου σεισμός 7,5 βαθμών που σημειώθηκε στο βόρειο Περού προκάλεσε τον τραυματισμό 12 ανθρώπων και κατέστρεψε 117 σπίτια. Στο Περού σημειώνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 400 σεισμοί που γίνονται αισθητοί, καθώς βρίσκεται στον Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, μια περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα, που εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής ακτής της αμερικανικής ηπείρου.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα