ΑΘΗΝΑ
22:42
|
03.05.2024
Από τον Αύγουστο κιόλας και μέσω διαγωνισμού, ο δήμος προμηθεύεται PCR τεστ προς 27 ευρώ το ένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ερωτήματα δημιουργούνται για τις κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τις απαράδεκτα υψηλές τιμές του «πλαφόν» των τεστ PCR (47 ευρώ). Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, από τον Αύγουστο κιόλας και μέσω διαγωνισμού, ο δήμος προμηθεύεται PCR τεστ προς 27 ευρώ το ένα.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 είχε πετύχει τιμή 40 ευρώ, όταν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ζητούσαν πάνω από 100 ευρώ.

Είχε προηγηθεί η είδηση πως στην Κύπρο το PCR διατίθεται προς 20-25 ευρώ, από τους ίδιους ομίλους που στην Ελλάδα το πουλούσαν 60-70 ευρώ.

Γίνεται έτσι κατανοητό το πόσο χαμηλή τιμή θα μπορούσε να έχει μια μαζική παραγγελία-συμφωνία του ελληνικού δημοσίου. Ήδη, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Πριν, οι προμηθευτές διακινούν το PCR σε πολύ χαμηλότερη τιμή απ’ αυτή που χρεώνουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αλλά και αναφέρει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Είναι φανερό πως είναι απολύτως αναγκαίο αλλά και δυνατό να γίνονται δωρεάν (και με συνταγογράφηση) από το δημόσιο σύστημα υγείας τα rapid και τα PCR τεστ.

ΠΗΓΗ: Prin.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα