ΑΘΗΝΑ
15:39
|
06.05.2024
Τα θύματα της κακοκαιρίας ήταν κυρίως τουρίστες. Περίπου 1.000 οχήματα εγκλωβίστηκαν στα χιόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παγιδευμένοι στα χιόνια και εγκλωβισμένοι στα ακινητοποιημένα οχήματά τους στο βόρειο Πακιστάν. Ο στρατός επιχειρεί να ανοίξει τους δρόμους μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα και να απεγκλωβίσει όσους είναι ακόμη παγιδευμένοι στα αυτοκίνητά τους στις παρυφές της πόλης Μουρέ. Το υπουργείο Εσωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 1.000 οχήματα ακινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας.  

Το Μουρέ είναι ένα ορεινό χειμερινό θέρετρο στα βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης δεκάδες τουρίστες έχουν παγιδευτεί στα χιόνια από χθες Παρασκευή. Τις τελευταίες ημέρες περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα κινήθηκαν προς το Μουρέ προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στο οδικό δίκτυο εντός κι εκτός της πόλης. Πλήθος κόσμου έσπευσε να απολαύσει το χιόνι μετά την ασυνήθιστα έντονη χιονόπτωση. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι αρχές συστήνουν τους πολίτες να μείνουν μακριά από το Μουρέ.  

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, εξέφρασε τη λύπη για τους «τραγικούς θανάτους» των τουριστών. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πακιστανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι «διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας και τόνισε ότι θα τεθούν άμεσα σε ισχύ νέοι κανονισμοί για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες τραγικές καταστάσεις».

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα