ΑΘΗΝΑ
06:10
|
19.04.2024
Συνέντευξη του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα στο TPP με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της απεργίας πείνας που διήρκεσε 65 ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την απεργία πείνας του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία διήρκησε 65 ημέρες και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του. Η απεργία πείνας έληξε στις 14 Μαρτίου του 2021 με τον ίδιο να ανακοινώνει τότε:  

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι.

Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία . Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.

14 Μαρτίου 2021

( Η παραπάνω δήλωση μας δόθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα, από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, από τη Μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος)».


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της απεργίας η Λαμπρινή Θωμά, ο Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης και η Γεωργία Κριεμπάρδη του «TPP» συζήτησαν με τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τον αντίκτυπο αυτής της κίνησής του, το σωφρονιστικό σύστημα, την έννοια του κράτους δικαίου και πολλά άλλα. Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο «TPP».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα