ΑΘΗΝΑ
12:47
|
04.05.2024
Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι άνθρωποι που έχουν εμμονή με την κουλτούρα των διασημοτήτων μπορεί να έχουν λιγότερη ευφυΐα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι άνθρωποι που έχουν εμμονή με το κουτσομπολιό του Χόλιγουντ και την κουλτούρα των διασημοτήτων μπορεί να έχουν λιγότερη ευφυΐα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια ουγγρική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMC Psychology, βρήκε «μια άμεση σχέση μεταξύ της λατρείας των διασημοτήτων και χειρότερης απόδοσης σε γνωστικά τεστ».

Η έρευνα διεξήχθη χρησιμοποιώντας μια έρευνα σε 1.763 ενήλικες που ολοκλήρωσαν μια σειρά εργασιών, συμπεριλαμβανομένου ενός τεστ λεξιλογίου 30 λέξεων και ενός τεστ αντικατάστασης συμβόλων ψηφίων. Oι ενήλικες συμπλήρωσαν επίσης ένα ερωτηματολόγιο «κλίμακα στάσης διασημοτήτων» που δημιουργήθηκε για να διαπιστώσουν πόσο ενδιαφέρονταν για τους διάσημους ανθρώπους.

Το ερωτηματολόγιο απαιτούσε από τους ανθρώπους να απαντήσουν απλώς «ναι» ή «όχι» σε μια σειρά δηλώσεων.

Αυτές περιελάμβαναν: «Νιώθω συχνά υποχρεωμένος να μάθω τις προσωπικές συνήθειες της αγαπημένης μου διασημότητας», «Έχω εμμονή με λεπτομέρειες της ζωής της αγαπημένης μου διασημότητας» και «αν ήμουν αρκετά τυχερός να συναντήσω την αγαπημένη μου διασημότητα και αυτός/αυτή μου ζητούσε να κάνω κάτι παράνομο ως χάρη, μάλλον θα το έκανα».

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στην κλίμακα στάσης διασημοτήτων είχαν επίσης χαμηλότερες επιδόσεις στα δύο τεστ γνωστικών ικανοτήτων.

Ωστόσο, αναγνώρισαν ότι δεν μπορούσαν να πουν εάν η εμμονή με την κουλτούρα των διασημοτήτων αποτελούσε την αιτία ή συνέπεια χαμηλότερων γνωστικών ικανοτήτων.

«Μελλοντικές μελέτες θα πρέπει να αναζητήσουν περαιτέρω υποστήριξη για την πρότασή μας ότι η γνωστική προσπάθεια που επενδύεται στη διατήρηση της απορρόφησης σε μια αγαπημένη διασημότητα μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του ατόμου σε εργασίες που απαιτούν προσοχή και άλλες γνωστικές δεξιότητες», είπαν στο PsyPost οι ερευνητές.

«Αν και η έρευνά μας δεν αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη μιας ισχυρής εμμονής με την αγαπημένη διασημότητα κάποιου προκαλεί χαμηλότερη βαθμολογία στα γνωστικά τεστ, υποδηλώνει ότι ίσως είναι συνετό να παρακολουθούμε προσεκτικά τα συναισθήματα για [αυτήν]».

Πηγή: The Independent

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα