ΑΘΗΝΑ
00:02
|
04.05.2024
Το κυρίαρχο θέμα της πρώτης ημέρας των εργασιών θα είναι η εισπήδηση Ορθοδόξων Εκκλησιών στην αφρικανική ήπειρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κυρίαρχο θέμα της πρώτης ημέρας των εργασιών θα είναι η εισπήδηση Ορθοδόξων Εκκλησιών στην αφρικανική ήπειρο. Το θέμα θα αναπτύξει ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση επί του θέματος με την συμμετοχή όλων των Αρχιερέων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Αρχικά, μετά την προσευχή για την έναρξη των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος θα παρουσιάσει τον απολογισμό του έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η αντιφώνηση του πρώτου τη τάξει Αρχιερέως.

Το ζήτημα της εισπήδησης σε εδάφη της δικαιοδοσίας του Παλαίφατου Πατριαρχείου είναι άκρως επίκαιρο ύστερα και από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας στις 29 Δεκεμβρίου 2021 να ιδρύσει Εξαρχία στην Αφρική. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Αλεξανδρινού Θρόνου καθώς με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη θλίψη του για την ενέργεια αυτή.

Παράλληλα, άλλο σημαντικό θέμα κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου θα αποτελέσει η μισθοδοσία των κληρικών στην Αφρική μέσα από την εισήγηση του Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ.

Η ιεραποστολή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και κατά την τρίτη ημέρα των εργασιών της, με τον Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο να θέτει επί τάπητος όλες τις παραμέτρους και τις προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην αφρικανική ήπειρο.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα