ΑΘΗΝΑ
13:40
|
20.04.2024
Ο Σέρνταν Τζόκοβιτς, πατέρας του τενίστα, ισχυρίζεται ότι ο γιος του συνελήφθη λίγες ώρες αφότου κέρδισε τη μάχη για την έκδοση βίζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς ισχυρίζεται ότι ο άσος του τένις συνελήφθη εκ νέου λίγες ώρες αφότου κέρδισε την υπόθεσή του κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης ανακτώντας τη βίζα η οποία του είχε αφαιρεθεί λόγω μη-εμβολιασμού του κατά του κορονοϊού

Ο Σέρνταν Τζόκοβιτς, μιλώντας σε Σέρβους δημοσιογράφους, είπε ότι η αυστραλιανή αστυνομία συνέλαβε εκ νέου τον γιο του σε μια προφανή προσπάθεια να προχωρήσει στην απέλασή του υπό τις ειδικές εξουσίες που έχει ο Υπουργός Μετανάστευσης.

Αν και τα ακριβή ίχνη του αθλητή είναι άγνωστα, οι τηλεοπτικές κάμερες δείχνουν μεγάλο αριθμό αστυνομικών έξω από το γραφείο του δικηγόρου του στη Μελβούρνη, μαζί με ένα λευκό βαν που χρησιμοποιείται συνήθως για τη μεταφορά ανθρώπων από και προς τα ξενοδοχεία κράτησης μεταναστών – όπου και βρισκόταν ο Τζόκοβιτς όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το αυστραλιανό δικαστήριο αποφάσισε πως ο αθλητής ήταν ελεύθερος να εισέλθει στη χώρα, καθώς αποδείχθηκε ότι είχε έγκυρη ιατρική εξαίρεση από τους νόμους περί εμβολίων και ότι οι συνοριακοί υπάλληλοι φέρθηκαν «παράλογα» όταν του έσκισαν τη βίζα.

Ωστόσο, οι νομικοί εκπρόσωποι της αυστραλιανής κυβέρνησης προειδοποίησαν ότι ο υπουργός Μετανάστευσης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες του για να ακυρώσει τη βίζα του αθλητή για δεύτερη φορά, μια κίνηση που θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στον αποκλεισμό του Τζόκοβιτς από τη χώρα για τρία χρόνια.

ΠΗΓΗ: Dailymail.co. uk

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

100… παρά δύο ο ΠΑΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα