ΑΘΗΝΑ
13:51
|
19.04.2024
Υποτίθεται πως διαθέτουν έως το 15% των κλινών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε σήμερα η γενική γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και παθολόγος του τμήματος Επειγόντων Περιστατικού του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Μαίρη Αγρογιάννη.

Μιλώντας στον 902.gr κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση κλινικαρχών καθώς απέρριψαν αιτήματα μεταφοράς 17 βαριά πασχόντων ασθενών που βρίσκονται σε φορεία επειδή νοσούν βαριά.

Ράντζα στους διαδρόμους του «Σωτηρία» - Onmed.gr

Η Αγρογιάννη τόνισε πως στο Κρατικό Νίκαιας παραμένουν στα φορεία (ούτε καν σε ράντσα…) 17 ασθενείς ενώ σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωνε πως μεγάλες ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα διαθέτουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έως και το 15% των κλινών τους για νοσηλείες covid-19.

Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία - Απαράδεκτη η απόφαση για  μείωση των χειρουργείων (AUDIO) | 902 Mobile

Η καταγγελία της γιατρού έχει ως εξής:

«Στο κλείσιμο της γενικής εφημερίας του Κρατικού Νίκαιας σήμερα, 17 ασθενείς, ανάμεσά τους και ένας διασωληνωμένος, παρέμειναν στα ΤΕΠ λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών για να νοσηλευτούν.

Με βάση την οδηγία του υπουργείου Υγείας, οι ασθενείς δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του ΟΔΙΚ, προκειμένου να διακομιστούν στις κλίνες του ιδιωτικού τομέα.

Όπως πληροφορηθήκαμε όμως στις ιδιωτικές κλινικές υπάρχουν και αυτή τη φορά “κριτήρια εισαγωγής”! Δεν μπορούν να διακομιστούν ασθενείς με συμπτώματα πολύ σοβαρής νόσου, χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση κλπ. Δηλαδή για άλλη μία φορά η τεράστια “συμβολή” του ιδιωτικού τομέα περιορίζεται όχι μόνο σε μετρημένες κλίνες έναντι αδρής αμοιβής, αλλά και σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα μόνο!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η τελευταία ενημέρωση που έγινε το μεσημέρι από τη 2η ΥΠΕ είναι ότι δεν πρόκειται να διακομιστεί κανένας ασθενής σήμερα. Άρα ή θα πρέπει να βρεθούν κρεβάτια να νοσηλευτούν ή θα παραμείνουν (για άγνωστο πόσο) σε φορεία στα Επείγοντα.

Η κατάσταση είναι οριακή και επικίνδυνη για τους ασθενείς! Πρέπει τώρα να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης! Να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα στο σύνολό του άνευ όρων και χωρίς καμία αποζημίωση!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα