ΑΘΗΝΑ
09:58
|
23.06.2024
Άγνωστο παραμένει το εάν θα χρειαστεί ο εμβολιασμός των πολιτών με την 4η δόση εμβολίων κατά του κορονοϊού δήλωσε ο CEO της Pfizer.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστο παραμένει το εάν θα χρειαστεί ο εμβολιασμός των πολιτών με την 4η δόση εμβολίων κατά του κορονοϊού, όπως προκύπτει από νέες δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο CEO της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας είπε ότι «δεν ξέρω ακόμα εάν υπάρχει ανάγκη για 4η δόση των εμβολίων».

Ακόμα, δήλωσε πως η Pfizer εργάζεται για νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού, που θα είναι σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς και άλλες παραλλαγές της νόσου. Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ακόμα ότι το εμβόλιο για την Όμικρον θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο. «Ήδη έχουμε αρχίσει να παρασκευάζουμε τις πρώτες ποσότητες του σκευάσματος που εστιάζει στην Όμικρον» πρόσθεσε.

Παρόμοια δήλωση έκανε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (10/1) και ο CEO της Moderna, Στέφαν Μπανσέλ, στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε πως η εταιρία του μπορεί να διαθέσει 3 δισεκατομμύρια εμβόλια εντός του 2022.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπουρλά ανέφερε σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs, ότι «ο ιός δεν θα φύγει. Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία», τονίζοντας ότι έχει γίνει παντού ενδημικός. Το δεύτερο που γνωρίζουμε, είναι ότι η τόσο η προστασία από το εμβόλιο όσο και από τη νόσηση διαρκούν λίγους μήνες. Αρχικά, είχε γίνει η πρόβλεψη δύο δόσεων συν μίας αναμνηστικής κι εν συνεχεία να υπάρξει ετήσιος εμβολιασμός, για να διατηρηθούν καλά τα επίπεδα ανοσίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φυτοφάρμακα και γονιμότητα

Νίκος Παπαδόπουλος: Οι δύο κόσμοι που τέμνονται στον «Κήπο των Σωματιδίων»

Η Δρ. Μπραϊντότι αναζητά την καταφατική ηθική

Τηλεϊατρική και ψηφιοποίηση υγείας ως το τέλος του 2025 υπόσχεται η Αγαπηδάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα