ΑΘΗΝΑ
09:51
|
25.04.2024
Φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου από τη νέα πορεία των ανθρώπων του Πολιτισμού στην Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το πανκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο με τους ανθρώπους του Πολιτισμού να ζητούν για άλλη μια φορά να ακουστούν για μέτρα στήριξης που χρειάζεται ο κλάδος τους εν μέσω πανδημίας από την Πολιτεία. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους 44 σωματεία καλλιτεχνών από όλους τους χώρους του Πολιτισμού «με την άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα, που για μία ακόμη φορά περιορίζονται στην απαγόρευση της μουσικής τη στιγμή που τα μέτρα στήριξης στους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες είναι πάντα ελλιπέστατα, αν όχι ανύπαρκτα».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται ο Πολιτισμός και οι χώροι ψυχαγωγίας ως εστίες υπερμετάδοσης της Πανδημίας. Από την αρχή αυτής της περιπέτειας, τα μόνα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι ο περιορισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της κοινωνικής ζωής», τονίζουν τα σωματεία σε ανοιχτή τους επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας η κατάσταση των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού γίνεται όλο και πιο δυσχερής. Η απουσία οποιουδήποτε μέτρου στήριξης πέραν του οριζόντιου μέτρου των 534 ευρώ – που κι αυτό δεν αφορούσε όλους τους εργαζόμενους – οδήγησε πολλούς σε αναζήτηση εργασίας εκτός κλάδου και άλλους στην εξαθλίωση. Αλλά κι αυτό το πενιχρό εισόδημα έχει σταματήσει εδώ και μήνες επειδή δήθεν επανήλθε η ‘κανονικότητα’. Σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο και με το κύμα ακρίβειας να μεγαλώνει καθημερινά δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Συνεχίζουμε, αντιστεκόμαστε, υπερασπιζόμαστε την υγεία και την αξιοπρέπειά μας», καταλήγουν στην επιστολή τους τα σωματεία.

Στην Αθήνα οι καλλιτέχνες έδωσαν δυναμικό «παρών» πήραν και ντεπόν. Το φωτορεπορτάζ από την πορεία είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα