ΑΘΗΝΑ
02:21
|
06.05.2024
Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε πως δεν θα επιτρέψει την ανατροπή των κυβερνήσεων μελών της CSTO από «έγχρωμες επαναστάσεις».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι βίαιες και αιματηρές συγκρούσεις στο Καζακστάν είναι μια μορφή επίθεσης που ασκείται εναντίον της χώρας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιες τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στην Ουκρανία το 2014 χρησιμοποιήθηκαν για τον συντονισμό των διαδηλώσεων στο Καζακστάν.

«Χρησιμοποιήθηκαν καλά οργανωμένες και καλά ελεγχόμενες ομάδες μαχητών», υποστήριξε, «συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προφανώς είχαν εκπαιδευτεί σε τρομοκρατικά στρατόπεδα στο εξωτερικό». Ταυτόχρονα, συνέχισε, οι «τεχνολογίες του Μαϊντάν» χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη των ταραχοποιών και την ανταλλαγή πληροφοριών, είναι ακριβώς ίδιου τύπου με εκείνες που οδήγησαν στην ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίασης του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) τη Δευτέρα, ο Πούτιν είπε ότι τα στρατεύματα του συμφώνου αμοιβαίας άμυνας εργάζονται για να ασφαλίσουν το έθνος της Κεντρικής Ασίας αφού ένοπλες ομάδες κατέλαβαν μια σειρά από βασικές εγκαταστάσεις και ουσιαστικά έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Αλμάτι. Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγιεφ ζήτησε στρατιωτική υποστήριξη την περασμένη εβδομάδα, επιμένοντας ότι η χώρα δέχτηκε επίθεση από ξένους τρομοκράτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος απέδωσε σήμερα τις βίαιες ταραχές στο Καζακστάν σε «δυνάμεις καταστροφής» από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό της χώρας, προσθέτοντας πως η στρατιωτική συμμαχία CSTO υπό την ηγεσία της Ρωσίας δεν θα επιτρέψει την ανατροπή των κυβερνήσεων μελών της από «έγχρωμες επαναστάσεις».

Δήλωσε επίσης πως οι ένοπλες δυνάμεις των χωρών του CSTO που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα θα αποσυρθούν μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή τους και όταν ο είναι πλέον αναγκαίες.

ΠΗΓΗ: Reuters, RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα