ΑΘΗΝΑ
20:28
|
07.05.2024
Η πρώτη ανάρτηση του «Νόλε» μετά τη δικαστική απόφαση. Ο σπουδαίος τενίστας δηλώνει πως η επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στο τουρνουά τένις της Αυστραλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες, ο κορυφαίος τενίστας στον πλανήτη, Νόβακ Τζόκοβιτς, δηλώνει πως η επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στο διάσημο τουρνουά τένις της Αυστραλίας. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάνθηκε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασε ο 34χρονος Σέρβος, ήταν επαρκή για να πάρει εξαίρεση εισόδου στη χώρα.

Η απόφαση προβλέπει ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί η βίζα από τον Τζόκοβιτς, ο οποίος μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στη χώρα.

Πλέον, τη δικαστική απόφαση μπορεί να ανατρέψει μόνο ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, και να ανακαλέσει τη βίζα: πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να απαγορεύσει στον Σέρβο τενίστα την είσοδο στη χώρα για τρία χρόνια. 

«Eίμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας μου. Παρά τα όσα έχουν συμβεί, θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Australian Open. Παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό. Πέταξα εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουμε, μπροστά σε καταπληκτικούς οπαδούς», ανάρτησε ο Τζόκοβιτς στα κοινωνικά δίκτυα και πρόσθεσε:

«Για την ώρα δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, πέρα από ευχαριστώ σε όλους όσοι με στηρίζετε σε όλο αυτό και με ενθαρρύνουν να μένω δυνατός».

Σημειώνεται ότι ο Τζόκοβιτς πήγε για προπόνηση μετά την απελευθέρωσή του από το ξενοδοχείο-κέντρο κράτησης μεταναστών όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα. Από εκεί είναι και η φωτογραφία που ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Ο Τζόκοβιτς μετέβη στην Αυστραλία, ελπίζοντας να κατακτήσει τον 21ο τίτλο του σε τουρνουά γκραν σλαμ στο Australian Open, το οποίο αρχίζει στη Μελβούρνη στις 17 Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τους περισσότερους τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, την οποία «μοιράζεται» με τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ και τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ, καθώς άπαντες μετρούν από 20 κατακτήσεις.

Συνέντευξη οικογένειας Τζόκοβιτς

Παράλληλα, η οικογένεια Τζόκοβιτς προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου από τη Σερβία, υποστηρίζοντας ότι ο κορυφαίος τενίστας δεν έκανε τίποτα μεμπτό και ρίχνοντας όλη την ευθύνη στις αρχές της Αυστραλίας. 

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του, Σέρτζαν, είπε μεταξύ άλλων: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του Νόβακ. Προσπάθησαν να τον υποχρεώσουν να υπογράψει την παραίτησή του από τη βίζα για να τον απελάσουν πιο εύκολα. Εκείνος αρνήθηκε γιατί αντιλαμβάνεται πως δεν υπήρχε καμία βάση σε αυτό. Δεν θα συναινούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο. Του πήραν το τηλέφωνο, δεν τον άφηναν να έρθει σε επαφή με κανέναν, ούτε καν με τους δικηγόρους του για να ετοιμάσουν την υπεράσπισή του. Έμεινε μαζί τους μόνο για λίγες ώρες. Στο τέλος πήρε μια τεράστια νίκη, για τον ίδιο, την οικογένειά του και όλο τον ελεύθερο κόσμο. Οι αρχές της Αυστραλίας δεν ήξεραν τι έκαναν…»

Η μητέρα του, Ντιάνα, ανέφερε: «Ο Νόβακ δεν είναι ένοχος για τίποτα. Δεν έκανε τίποτα που είναι ενάντια στο νόμο. Ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και υπέμεινε βασανιστήρια. Όρθωσε ανάστημα απέναντι σε ένα τέτοιο σύστημα γιατί πιστεύει πως δικαιούται να παραμείνει στην Αυστραλία για να αγωνιστεί με βάση τη βίζα που εξασφάλισε. Ουδέποτε αντιμετωπίσαμε τέτοια δύσκολη κατάσταση. Η δικαίωσή του είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του…»

Ο αδερφός του, Τζόρτζε, επισήμανε με τη σειρά του: «Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστούμε τον άνθρωπό μας χωρίς να προσβάλουμε κάποιον. Ο Νόβακ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποδείξει την αλήθεια. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το νομικό σύστημα της Αυστραλίας και τον δικαστή Κέλι που έκανα μια αντικειμενική δίκη και εξέτασε τα στοιχεία και μόνο, από την αίτηση του Νόβακ για βίζα μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Νόβακ είναι ένας μεγάλος νικητής, ένας πρωταθλητής. Αμέσως μετά τη δικαίωσή του πήγε στο γήπεδο για προπόνηση. Είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος».

Πηγές: Reuters, ABC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα