ΑΘΗΝΑ
05:17
|
26.04.2024
Η σύλληψή της έγινε στην καθολική συνοικία Γκρέγκαν του Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Αργότερα όμως αφέθηκε ελεύθερη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Eλεύθερη αφέθηκε απόψε μερικές ώρες μετά τη σύλληψή της μία 52χρονη που κατηγορήθηκε πως σχετίζεται με τον νέο Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό (IRA).

Η σύλληψή της έγινε στην καθολική συνοικία Γκρέγκαν του Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας και σύμφωνα με την εφημερίδα Belfast Telegraph, η γυναίκα είχε νωρίτερα μεταφερθεί για ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα Μασγκρέιβ του Μπέλφαστ με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Η Επιθεωρητής της αστυνομίας στο Μπέλφαστ, Κλάρα Χίτον, ενέταξε την σύλληψη στο πλαίσιο της επιχείρησης Ledging με στόχο την πάταξη των δραστηριοτήτων κατασκευής και φύλαξης εκρηκτικών υλών και εξοπλισμού από τον νέο IRA.Απηύθυνε δε δημόσια έκκληση σε όποιους γνωρίζουν ο,τιδήποτε σχετικό να απευθυνθούν στις αρχές και να μεταφέρουν όποιες πληροφορίες γνωρίζουν.

H εμφάνιση του νέου IRA

Ο νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο της 29χρονης δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚί στη διάρκεια των ταραχών στην πόλη Λόντοντερι στη Βόρεια Ιρλανδία τον Απρίλιο του 2019.

Η οργάνωση είχε τότε εκφράσει «ειλικρινή και απόλυτη συγγνώμη» στους οικείους του θύματος, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιογράφος «στεκόταν δίπλα στις εχθρικές δυνάμεις», δηλαδή την αστυνομία.

Ο νέος IRA ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που ανακαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο κάτω από το αυτοκίνητο μιας αστυνομικού στην πόλη Ντανγκίβεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα